CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PRO TV Chisinau surprins de limbajul ofensator la adresa unei jurnaliste

„Suntem surprinsi ca un inalt demnitar recurge la un limbaj ofensator si la atacuri la adresa Tatianei Turcanu."
DECA-press, 1 decembrie 2008, 16:23

„Suntem surprinsi ca un inalt demnitar recurge la un limbaj ofensator si la atacuri la adresa Tatianei Turcanu. Consideram inacceptabil modul in care vicepresedintele Parlamentului s-a adresat ziaristei „PRO TV Chisinau" cu afirmatii de genul „duduie, sterge-ti mucii" si „n-o sa mai ai unde sa te prostituiezi", se mentioneaza intr-un comunicat al institutiei media, semnat de Catalin Giosan, directorul postului.

In acelasi timp, „PRO TV Chisinau" isi exprima, nedumerirea in legatura cu afirmatiile vicepresedintelui Parlamentului, potrivit caruia postul de televiziune se va inchide „foarte repede", comunica Agentia Monitor Media.
In discursul sau, tinut sambata la ASEM, Iurie Rosca a reluat acuzatiile ca in spatele postului „PRO TV Chisinau" s-ar afla serviciile secrete ruse si diferiti politicieni.

„PRO TV Chisinau" precizeaza ca aceste afirmatii sunt total deplasate si nefondate, se mentioneaza in comunicatul citat.

Amintim ca declaratiile ofensatoare la adresa jurnalistei de la postul „PRO TV Chisinau" au fost facute la finalul dezbaterilor din cadrul „ThinkMoldova" de la ASEM, un proiect apolitic realizat de tineri cu atitudine civica. Reporterul „PRO TV Chisinau" (Tatiana Turcanu) i-a solicitat lui Iurie Rosca explicatii pe marginea unor declaratii facute ce vizau postul de televiziune. Cel din urma insa a insultat jurnalista. „Duduie, dati-mi voie sa ma exprim romaneste: sterget-ti mucii. Ati trisat doua luni de zile, evitand sa raspundei in emisie directa cine sta in spatele celor peste 84% din actiuni ale postului. (...) Domnisoara, cauta-ti de lucru. Foarte repede nu o sa mai ai unde sa te prostituezi", au fost etichetarile lansate de Iurie Rosca la adresa jurnalistei.
Tot sambata un comportament brutal a avut cu o alta jurnalista (Sorina Obreja) de la „PRO TV Chisinau" si presedintele Vladimir Voronin.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
rada, 19 ianuarie 2009, 11:28
despre Rosca..se poate de vorbi mult..ideea e ca toate vorbele sunt din domeniului minciunii si a negativului inspirat din idiologia comunista..pot spune clar si tare..ca G.Vierul a avut drepate cand a zis ca Rosca e un tzanc rosu comunist,pe atunci poporul vedea bine masca lui acestuia inflacarat patriotic...
toate planurile care li-a pus in actiune au avut urmari rele ...atat pentru popor..cat si pentru membrii partidului....asta si era ideea de fapt sa distruga partidul..,sub o forma subtila si foarte"patriotica"(Planul -Cubreacov)+ alte smekerii care inac lumea din Mloldova nu le stie..pentru ca in orce sistem ..s-a platit pentru a fi distruse probele,dar partea buna e ca mai sunt in viata ..deocamdata:)..unii care au ciripit putin despre ROsca..si care ar mai ciripi..dar totusi au familie si copii ..asa cum i-a atentionat si Rosca...
cer scuze pentru rautatea de care dau dovada vorbind asa depsre acest tzanc securist...dar locul lui nu-i la groapa de gunoi ..acolo stau saracii si boschetarii..unii sunt acolo tot din vina a unor oameni ca rosca..deci ar fi o onaore ca acesta sa fie printre ei...
Locul lui Rosca este in Iad...acolo..isi va gasi liniste aceasta creatura nebuna...
vhertza, 10 decembrie 2008, 10:26
Ce asteptati de la un dobitac nespalat
iacob, 9 decembrie 2008, 23:48
I.Roşca a fost şi este un boschetar politic, un prostituat; un bărbos nespălat şi beţiv pe care îl chinuie suşneacul şi mintea schilodită.
El este cel care venind, s-au, ce e mai mult posibil, l-au adus srviciile serviciille secrete moldo-ruso-comuniste în interiorul nucleului Frontului Popular pentru al distruge din rădăcină. Şi i sa primit. A ruinat, si continuă să ruineze tot ce a fost şi este susţinut de POPOR. El ia demis, s-au i-au impus să demită pe toţi cei mai patrioţi şi valoroşi memri care au pus începutul acelei mişcări popular-patiotice, îsuşinduşi meritele lor.
Direct sau indirect, el a aduc la guvernare comuniştii, făcând coaliţie cu ei.
A lui a fost propunerea modificării legei ca Preşedintele Ţării să nu fie ales de întregul popor, ci de majoritatea parlamentară, şi ca rezultat n-am trezit cu un preşedinte nu al întregului POPOR, ci al fracţiunei comuniste.
Locul lui Roşca e la groapa de gunoi!
Cetateanca111, 3 decembrie 2008, 13:04
iaka stau si ma intreb, cum dracu`, asa idioti ca Roshka mai traiesc pe fata pamintului? El chiar asa-i de prost sau se preface, dar chiar asa-i de prost apu` sa stiti ca-i rau de tot nene...
Cetateanca111, 3 decembrie 2008, 13:03
roshka - bou cu litera mare
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T