CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC face apel către societate

Comisia Electorală Centrală (CEC) face apel către partidele politice, organizaţiile neguvernamentale, mass-media şi cetăţenii R. Moldova cu drept de vot să contribuie la buna desfăşurare a campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 16 iunie 2009, 12:55

2009-06-16/11:54/ Chisinau (IPN) CEC îndeamnă toţi actorii implicaţi, într-un fel sau altul, în procesul electoral să contribuie la desfăşurarea unei campanii electorale oneste, bazată pe principiile democraţiei, în condiţiile pluralismului politic şi cu respectarea libertăţii de exprimare, de gândire, secretul votului şi libertăţii presei.

„CEC cheamă toţi cetăţenii cu drept de vot să se implice activ în viaţa social-politică şi să participe la votare exprimându-şi anume în acest mod, civilizat şi democratic, atitudinea vizavi de situaţia din ţară şi forţele politice existente”, se arată în apel.

Comisia a reiterat necesitatea de a respecta prevederile legislaţiei electorale, precum şi disponibilitatea sa de a conlucra cu societatea civică în vederea bunei organizări şi desfăşurări a procesului electoral.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T