CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

De mâine începe înscrierea în cursa electorală

De mâine, 17 iunie, începe înregistrarea concurenţilor electorali pentru alegerile parlamentare anticipate. Depunerea actelor se va efectua între orele 14.00-17.00, la sediul Comisiei Electorale Centrale (CEC).
Info-Prim Neo, 16 iunie 2009, 17:33

2009-06-16/17:00/ Chisinau (IPN) Devizul de cheltuieli pentru desfăşurarea alegerilor, aprobat de CEC, este de peste 33,8 mln lei, transmite Info-Prim Neo.

Înregistrarea concurenţilor electorali va dura până la 7 iulie. De la 18 iunie, în zile lucrătoare, documentele vor fi primite între orele 9.00-16.00.

„La sfârşitul fiecărei zile va fi organizată procedura de tragere la sorţi pentru determinarea ordinii de înscriere în buletinele de vot”, a spus Iurie Ciocan, secretarul CEC.

În cursa electorală se pot înscrie candidaţi independenţi şi 28 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiţiei.

Termenul limită de întocmire şi transmitere a listelor alegătorilor către birourile electorale (1944 la număr) este 14 iulie. Primăriile trebuie să prezinte aceste liste la CEC până pe 6 iulie. „Începând cu 14 iulie, cu cinci zile înainte de ziua alegerilor, noi vom verifica aceste liste”, a menţionat Ciocan.

Referindu-se la devizul de cheltuieli prevăzut pentru scrutin, în sumă de 33 808 356 lei, Ciocan a menţionat că banii vor fi acoperiţi din bugetul de stat.

În cadrul actualei campanii electorale, pe lângă declaraţia de venit, concurenţii electorali vor fi obligaţi să menţioneze şi obligaţiile faţă de terţe persoane. Este vorba despre credite şi datorii.

CEC a mai informat că de la 17 iunie, toate persoanele cu drept de vot, care după ultima participare la alegeri şi-au schimbat locul de şedere, sunt în drept să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi înscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzător locului şederii. Termenul limită pentru depunerea declaraţiei este data de 26 iunie inclus iv.

Campania electorală în acest an va dura 43 de zile. Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la 29 iulie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T