CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Diacov cedează primele locuri pe lista PDM echipei lui Lupu

Dumitru Diacov cedează conducerea Partidului Democrat (PDM) şi primele locuri pe lista electorală a formaţiunii echipei lui Marian Lupu. Decizia a fost anunţată astăzi, 17 iunie, într-o conferinţă de presă.
Info-Prim Neo, 17 iunie 2009, 16:47

2009-06-17/15:53/ Chisinau (IPN) „E timpul ca în partid să vină o altă generaţie de politicieni, oameni noi, necompromişi, inteligenţi, responsabili, echilibraţi cu soluţii pentru viitorul ţării”, a spus Dumitru Diacov.

„Acest proiect nu este un satelit al comuniştilor, ci un proiect inedit al două persoane: Marian Lupu şi Dumitru Diacov”, susţine preşedintele PDM.

Deşi a purtat negocieri cu mai multe partide, Marian Lupu spune că a acceptat oferta PDM pentru că „este singurul partid care a dat dovadă de maturitate politică, a stabilit reguli transparente de joc şi este gata de o schimbare de generaţii”, a spus Marian Lupu.

Consiliul Naţional al PDM l-a ales, la 17 iunie, pe Igor Corman (ambasador, rechemat recent din Germania) în calitate de vicepreşedinte al partidului, iar pe Valeriu Lazăr (ex-ministru al economiei) – secretar.

De asemenea, a fost aprobată lista electorală a PDM. În capul listei va fi Marian Lupu, urmat de Valeriu Lazăr, Igor Corman, Andrei Popov (directorul Asociaţiei pentru Politică Externă) şi Adrian Candu (de asemenea, din echipa lui Lupu).

Dumitru Diacov este pe locul 6, Oleg Serebrian – pe locul 7, iar Oazu Nantoi – pe 15.

Discuţiile purtate cu alte partide de centru (PSD şi UCM) nu s-au soldat cu succes. Totuşi, Marian Lupu nu neagă posibilitatea continuării acestora, dar nu pe baza listei electorale. Liderul nu mizează pe conducerea acestor partide, ci pe sprijinul oamenilor din teritoriu.

Dacă va accede în Parlament, PDM va înainta propriile candidaturi la funcţiile de şef al statului, spicher şi prim-ministru, a spus Lupu. Negocieri cu partidele de dreapta sau stânga pe aceste candidaturi nu se vor purta. „Va fi alegerea lor să le accepte sau nu”, a menţionat Marian Lupu.

PDM va susţine şi în continuare valorile social-democrate de centru-stânga. Marian Lupu promite că obiectivele principale şi sloganul PDM în campania electorală vor fi ambiţioase, dar sănătoase, şi vor fi făcute publice într-o altă conferinţă de presă.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T