CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PCRM va fi primul în buletinele de vot

Partidul Comuniştilor (PCRM) va fi primul în buletinele de vot, în urma tragerii la sorţi din 17 iunie.
Info-Prim Neo, 17 iunie 2009, 18:14

2009-06-17/17:34/ Chisinau (IPN) PCRM va fi urmat de Partidul Popular Creştin-Democrat (PPCD), Alianţa „Moldova Noastră” (AMN), Partidul Liberal (PL) şi Partidul Liberal Democrat (PLDM).

Ordinea este prealabilă şi va fi confirmată după verificarea documentelor depuse la Comisia Electorală Centrală.

Dintre cele 5 formaţiuni care au depus, în prima zi, documentele pentru înscrierea în cursa electorală, cele mai importante schimbări în liste a făcut PPCD. Liderul creştin-democrat, Iurie Roşca, dar şi alte figuri importante din partid – vicepreşedinţii Vlad Cubreacov şi Ştefan Secăreanu şi liderul PPCD în CMC, Alexandu Corduneanu – lipsesc din listă. Primii 7 pe lista creştin-democraţilor sunt membri ai Noii Generaţii. În frunte este juristul Ghenadie Vaculovschi.

De pe lista PCRM lipseşte vicepremierul Andrei Stratan, despre care se vehiculează că intenţionează să părăsească partidul. Stratan nu a confirmat acest zvon.

„Ne-am aşteptat să fim cu numărul unu în competiţie. Cifra aceasta sugerează că vom fi primii şi după alegerile anticipate. E mult mai bine decât numărul cinci, pe care l-am avut în alegerile din 5 aprilie”, a menţionat Maria Boico, membru al Comitetului Central al PCRM.

„Credem că va fi o campanie electorală cinstită şi vom obţine 80% din voturi, aşa cum a spus Vladimir Nicolaevici (Vladimir Voronin – n. r.)”, a mai spus Maria Boico.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T