CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Funcţia de preşedinte al UCM este vacantă

Vasile Tarlev nu mai este preşedintele Uniunii Centriste din Moldova (UCM). Curtea Supremă de Justiţie a invalidat Congresul UCM din decembrie 2008, la care Tarlev a fost ales liderul formaţiunii.
Info-Prim Neo, 18 iunie 2009, 15:28

2009-06-18/15:16/ Chisinau (IPN) Tarlev va figura, totuşi, pe lista electorală a UCM, a anunţat joi, 18 iunie, într-o conferinţă de presă vicepreşedintele partidului, Mihai Petrache.

UCM va merge singură în alegerile parlamentare anticipate. Este o decizie a partidului, după ce negocierile cu alte formaţiuni politice au eşuat, transmite Info-Prim Neo.

„Am negociat cu mai multe partide, printre care PDM, PLDM, PSD, PPR, dar am înţeles că lozinca dominantă a zilei este: care mariaje politice de conjunctură ar putea acumula mai multe puncte în viitoarea concurenţă electorală, ignorând mesajul către alegători”, a declarat Mihai Petrache.

„Am sperat mai mult la un dialog cu PDM, dar odată ce a apărut factorul „Lupu”, negocierile cu noi au fost întrerupte”, a menţionat Petrache.

„Rămânerea la putere a extremelor comuniste şi liberale va dezmembra ţara. Este destul câmp politic pe eşichierul de centru-stânga şi trebui să acţionăm”, a spus Ion Mereuţă, vicepreşedintele UCM.

Liderii UCM au prezentat şi un program de acţiuni al formaţiunii. Principalele aspecte sunt reintegrarea teritorială a ţării prin instituirea federaţiei asimetrice - „Republica Federativă Moldova”, demilitarizarea totală a R. Moldova şi defăşurarea concomitentă a referendumului constituţional. „Este necesar un referendum pentru a stabili denumirea limbii de stat – limbă moldovenească sau limbă română şi a statului constituţional al limbii ruse – limbă de comunicare interetnică sau limbă de stat”, a precizat Petrache.

În alegerile parlamentare din 5 aprilie, UCM a obţinut 2,75% din votul alegătorilor şi nu a trecut pragul electoral.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T