CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PDM, pe locul 6 în buletinele de vot

Partidul Democrat (PDM) va figura cu numărul 6 în buletinele de vot. A fost singura formaţiune care a depus joi, 18 iunie, actele pentru înscrierea în cursa electorală.
Info-Prim Neo, 18 iunie 2009, 17:51

2009-06-18/17:27/ Chisinau (IPN) În aceste condiţii Comisia Electorală Centrală (CEC) nu organizat trageri la sorţi.

În aceeaşi zi, câteva formaţiuni politice au semnat Codul de conduită privind desfăşurarea şi reflectarea campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie. Altele, însă au fost împotrivă, transmite Info-Prim Neo.

Cele trei partide parlamentare de opoziţie, Partidul Liberal (PL), Alianţa Moldova Noastră (AMN) şi Partidul Liberal Democrat (PLDM), dar şi partidele extraparlamentare - Partidul Naţional Liberal (PNL) şi PDM nu au semnat codul.

PL, PLDM şi AMN au invocat că respectivul document nu a fost respectat în campania electorală pentru alegerile din 5 aprilie.

„Noi nu lucrăm cu porcii. Este o încercare nobilă, dar se pune întrebarea cu cine? Cu cei care au neg lijat recomandările UE?”, a declarat Serafim Urechgeanu, liderul AMN.

AMN a depus o contestaţie prin care a sesizat CEC că în noaptea din 16 spre 17 iunie pe unele standuri publicitare erau afişe electorale ale PCRM.

Vlad Filat, liderul PLDM, a spus că partidul său şi-a luat angajamentul pentru o campanie civilizată, un lucru mult mai important decât semnarea unui act care nu are nicio importanţă.

„Mai bine să ne orientăm după legi, nu după regulamente, pentru că trăim într-un stat democratic, a spus Mihai Ghimpu, preşedintele PL.

Secretarul CEC, Iurie Ciocan, a reiterat că acest cod este în continuare deschis pentru semnare.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T