CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CEC a aprobat Regulamentul de reflectare a campaniei electorale

Comisia Electorală Centrală (CEC) a votat marţi, 23 iunie, Regulamentul de reflectare de către mass-media a campaniei electorale pentru alegerile din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 23 iunie 2009, 18:08

2009-06-23/16:52/ Chisinau (IPN) Iurie Ciocan, secretarul CEC, a spus regulamentul nu diferă mult de cel aprobat in campania electorală pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Un punct nou ţine de litigiile intre concurenţii electorali, precum şi cele intre concurenţii electorali şi instituţiile de informare in masă. Aceste litigii vor fi soluţionate de către instanţa de judecată.

Cвt despre dezbaterile electorale, Iurie Ciocan a menţionat că directorii posturilor radio şi TV vor decide când să le înceapă , însă nu mai târziu de 7 iulie.

„Orarul punerii pe post a emisiunilor va fi adus la cunoştinţa concurenţilor electorali cu 48 de ore inainte de punerea pe post a fiecărei emisiuni”, a precizat Ciocan.

Instituţiile audiovizualului pot ofer i pentru dezbaterile electorale nu mai puţin de 90 minute pe zi pentru una sau mai multe emisiuni.

Noul regulament mai prevede că fiecare material al concurenţilor electorali publicat in presa scrisă va fi plasat la rubrica „Electorala 2009” şi insoţit de nota „achitat din fondul electoral” .Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T