CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Roşca: Finanţarea partidelor politice va fi monitorizată mai strict

Comparativ cu campania electorală precedentă, modul de finanţare a partidelor în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate va fi monitorizat cu stricteţe.
INFOTAG, 23 iunie 2009, 18:46

Chişinău, 23 iunie ( INFOTAG ).  Despre acesta a declarat marţi pentru presă vicepremierul Iurie Roşca, liderul Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD) la depunerea de flori cu ocazia împlinirii a 19 ani de la declararea suveranităţii R.Moldova.


După cum transmite INFOTAG, vicepremierul a spus că practica din campaniile electorale precedente arată că este foarte dificil să se monitorizeze devizul de cheltuieli al partidelor în campania electorală şi că acum acest lucru se va realiza cu ajutorul organelor de drept.

"Noua lege a partidelor politice nu prevede restricţii majore cu privire la finanţarea partidelor în campania electorală. Aceasta interzice doar ca partidele să primească finanţare de peste hotare, de la instituţiile de stat sau de la întreprinderile cu capital majoritar de stat", a precizat vicepremierul.

El a spus că partidele care nu vor respecta plafonul şi regulamentul electoral stabilit de către Comisia Electorală Centrală, vor fi sancţionaţi conform legii.

"Nu doar organele de drept şi justiţia trebuie să monitorizeze cheltuielile partidelor în campania electorală, dar şi presa, care trebuie să fie cu ochii pe politicieni pentru a-i disciplina", a menţionat Roşca.

Potrivit lui, monitorizarea cheltuielilor va fi efectuată de instituţiile financiare de stat, care vor verifica actele de contabilitate ale partidelor şi modul de restituire a împrumuturilor.

"Modul de verificare şi monitorizare se va face în strictă conformitate cu legea, astfel încît să se evite declaraţiile precum că monitorizarea s-a desfăşurat pe criterii politice", a încheiat Roşca.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T