CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM cere să fie făcute publice condiţiile creditului oferit de Rusia

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cere preşedintelui Vladimir Voronin să facă publice condiţiile în care Rusia va acorda ajutor financiar Moldovei în valoare de circa $500 mil.
INFOTAG, 23 iunie 2009, 18:47

Chişinău, 23 iunie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, Vlad Filat, liderul PLDM, a amintit marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că presa a scris că asupra acestui ajutor Vladimir Voronin ar fi convenit în timpul vizitei sale la Moscova de luni.

"La finele lunii mai datoria externă totală a Moldovei era de $800 mil. Adică, ajutorul negociat acum de Voronin la Moscova va constitui cam 60% din datoria externă totală. Este o sumă enormă şi evident că pe cetăţeni îi interesează pentru ce perioadă a fost acordat împrumutul, care este rata dobînzii, despre finanţarea căror proiecte investiţionale este vorba etc. Nu cumva despre proiecte pe care le va implementa fiul preşedintelui, Oleg Voronin?", a întrebat liderul PLDM.

El a spus că politica comuniştilor vizavi de factorii din exterior care doresc să ajute Moldova este una total greşită.

În context, Vlad Filat a amintit că, din cauza comuniştilor, Moldova a ratat $500 mil. de la fundaţia "Provocările Mileniului", dintre care $300 mil. erau pentru reabilitarea drumurilor, $1,2 mlrd. de la Comisia Europeană.

"O mare parte din aceşti bani erau granturi, dar nu credite. După ce au ratat sumele respective, comuniştii contractează acum credite enorme. Noi salutăm disponibilitatea Rusiei de a ne ajuta, dar vrem să ştim condiţiile în care se acordă ajutorul. Vrem să ştim cît vor avea de plătit copiii noştri", a declarat el.

Liderul PLDM l-a acuzat pe Vladimir Voronin că încalcă legislaţia în vigoare, care prevede că împrumuturile externe se aprobă de Parlament, precum şi de faptul că foloseşte în scop electoral vizita sa la Moscova.

"Un alt aspect important este că contractarea acestui credit de la Moscova ar putea ulterior să afecteze negativ dialogul nostru cu organismele creditar-financiare internaţionale", a mai spus Vlad Filat.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T