CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Vadul lui Vodă ar putea deveni municipiu

Oraşul Vadul lui Vodă (5 mii de locuitori) ar putea deveni municipiu. Despre atribuirea acestui statut localităţii a vorbit preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, la o şedinţă de lucru, transmite Info-Prim Neo cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei.
Info-Prim Neo, 24 iunie 2009, 11:44

2009-06-24/09:58/ Chisinau (IPN) „Propunerea de atribuire a acestui statut de municipiu oraşului Vadul lui Vodă, care în prezent face parte dintr-un sector al municipiului Chişinău, rezidă în necesitatea valorificării plenare a potenţialului economic vast de care dispune această unitate teritorial-administrativă”, a spus şeful statului. Vladimir Voronin s-a referit la capacităţile turistice mari ale zonei, spunând că, la moment, acestea nu sunt utilizate în deplina măsură.

Potrivit comunicatului, reprezentanţii administraţiei publice locale sunt de părere că schimbarea statutului oraşului Vadul lui Vodă, va crea posibilităţi reale de impulsionare a procesului de dezvoltare social-economică a zonei în cauză.

Vladimir Voronin a solicitat elaborarea unui program de dezvoltare social-economică a oraşului, în care accentul să fie pus pe fortificarea potenţialului economic şi turistic al regiunii.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T