CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PCRM nu exclude un război civil...

Alegerile parlamentare anticipate de la 29 iulie este "o alegere între extremişti şi statalişti, între dezordinile de stradă şi Lege, între pierderea ţării şi independenţa ei".
INFOTAG, 24 iunie 2009, 14:59

PCRM CONSIDERĂ CĂ ALEGERILE DE LA 29 IULIE ESTE "O ALEGERE ÎNTRE EXTREMIŞTI ŞI STATALIŞTI"...

Chişinău, 24 iunie ( INFOTAG ). Despre aceasta se spune în declaraţia preelectorală a Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM).

După cum transmite INFOTAG, comuniştii consideră că la 5 aprilie ei "au deţinut o victorie detaşată într-o competiţie democratică, corectă".

"Însă la 7 aprilie republica a trecut printr-o încercare tragică. Sub pretextul că nu sînt de acord cu rezultatele alegerilor, partidele "liberale" învinse au provocat dezordinile din centrul capitalei care au culminat cu acte de vandalism şi devastarea clădirilor administrative. În următoarele două luni acţiunile destructive ale acestor politicieni au creat în Republica Moldova o atmosferă apăsătoare de frică şi împotrivire, au paralizat lucrul autorităţilor pentru rezistenţa eficientă la criza economică, au blocat alegerea preşedintelui ţării şi au provocat alegerile parlamentare anticipate", se spune în document.

PCRM consideră că opoziţia nu are nevoie de "putere", ci de "destabilizarea în continuare a situaţiei social-economice şi de nimicirea statalităţii moldoveneşti".

"Dumneavoastră, stimaţi alegători, nu sînteţi suflete moarte. Sînteţi adevăraţi făuritori, sprijinul veritabil al statalităţii noastre, al democraţiei noastre. Aţi demonstrat deja aceasta la alegerile din 5 aprilie. Însă acum, cînd partidele liberale au întors adevărata teroare informaţională împotriva tuturor patrioţilor din Moldova, cînd profanează în public tot ce e scump şi sfînt pentru fiecare din noi, a venit timpul să ne unim şi să le dăm riposta cuvenită oponenţilor independenţei noastre", se spune în declaraţie.
...ŞI NU EXCLUDE POSIBILITATEA UNUI RĂZBOI CIVIL ÎN MOLDOVA

Chişinău, 24 iunie ( INFOTAG ). Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) nu exclude că acţiunile opoziţiei ar putea duce la "varianta Kosovo" în Moldova, la un război civil.

După cum transmite INFOTAG, în declaraţia partidului se spune că dacă evenimentele se vor desfăşura după scenariul opoziţiei spre destabilizarea situaţiei, "Moldova va deveni un teritoriu necontrolat, unde, la sigur, va avea loc un război civil".

"Ei pot face asta, sînt iscusiţi la provocări. Şi aceasta o vor organiza cei pe care comuniştii îi deranjează. Aceasta o va organiza un criminal internaţional - cel care dictează voia sa lui Filat, Ghimpu şi Urechean: ţara fără conducere este favorabilă pentru spălarea banilor murdari. Acest lucru va fi organizat de regimul care astăzi conduce în Transnistria: Tiraspolul aşteaptă un asemenea cadou. Acest lucru va fi organizat de "marii români" şovinişti de la Bucureşti, pentru că un astfel de "teritoriu" este uşor de inclus în componenţa României", se spune în documentul citat.

Comuniştii consideră că "acum partidele marionete conduse din exterior atacă nu PCRM, ci Patria noastră".

"Ei se numesc drept duşmani ai comuniştilor, însă fiecare lovitură a lor este adusă ţării, poporului, bătrînior, femeilor, copiilor - celor pe care i-au scos în piaţă şi celor pe care din nou vor să-i scoată", se spune în declaraţia PCRM.

Comuniştii cheamă cetăţenii "care preţuiesc viaţa paşnică" "să apere Patria".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T