CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Preşedintele Voronin foloseşte limbaj indecent vorbind despre opoziţie şi FMI

„Lui Chirtoacă trebuie sa i se deschidă şliţul şi să i se introducă un şobolan. Oricum e holtei", a spus preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, fiind întrebat despre problema câinilor şi a şobolanilor din Chişinău.
Info-Prim Neo, 24 iunie 2009, 17:12

Chisinau (IPN) „Lui Chirtoacă trebuie sa i se deschidă şliţul şi să i se introducă un şobolan. Oricum e holtei", a spus preşedintele moldovean în exerciţiu, Vladimir Voronin, fiind întrebat despre problema câinilor şi a şobolanilor din Chişinău. Liderul PCRM a susţinut o conferinţă de presă miercuri, 24 iunie, intitulând-o: „Alegerile parlamentare anticipate şi statalitatea moldovenească”, transmite Info-Prim Neo.

Comentând refuzul partidelor de opoziţie de a participa la alegerea preşedintelui, Vladimir Voronin a spus că erau cel puţin 9 parlamentari care ar fi dorit să voteze: „Urechean era de acord, dar se ascundea prin cerdacuri. A doua zi parcă era alt om, închidea telefoanele. La ei a fost un fel de "baie armenească", cine primul va ridica săpunul de pe podea".

Despre îngheţarea relaţiilor cu Fondul Monetar Internaţional, preşedintele a regretat: „S-au dus ca o femeie de la bărbatul care a făcut ceva rău”. El a spus că reprezentanţii FMI au procedat la fel şi în 2001, când PCRM a venit la putere, „dar s-au întors peste patru ani, uimindu-se de succesele noastre”. „Am reuşit pentru că nu aţi fost voi aici”, a spus şeful statului despre FMI.

Voronin a mai spus că alegerile anticipate sunt un „plebiscit în problema independenţei noastre”. El a formulat un şir de întrebări retorice: „Cine a dezbinat societatea? Cine a dezinformat opinia publică din Moldova privind corectitudinea recentelor alegeri? Cine, făcând uz de minciună şi calomnie la adresa democraţiei noastre, a scos tineretul în piaţă, ca apoi să-l părăsească? Cine a dezlănţuit o campanie de necrofilie politică, umplând de cadavre toată mass-media şi învinuind autorităţile ţării de teroare? Şi iarăşi fără dovezi! Unicul răspuns la aceste întrebări este: Aceasta a fost opoziţia liberală!”

Întrebat de Info-Prim Neo de ce durează atât de mu lt anchetele pe marginea revoltelor populare de la 7 aprilie, Vladimir Voronin a spus că întrebarea trebuie adresată procurorului general. Preşedintele a desemnat o comisie pentru investigarea evenimentelor de la 7 aprilie, condusă de prim-vicespicherul Vladimir Ţurcan. „De mult nu i-am întrebat ce face comisia ceea a lor. Am uitat să-l întreb pe Ţurcan”, a spus şeful statului. El a respins ideea de a organiza un mare proces de judecată pe marginea acelor evenimente, dar a zis că „noi trebuie să ştim pentru noi cine a fost, cum a fost, de ce s-au întâmplat aceste lucruri?”

Abordând tema vizelor pentru români, Voronin a spus că acestea vor fi abolite doar după ce autorităţile UE vor accepta intrarea fără vize a moldovenilor în UE, „ca să nu aibă nevoie de paşapoarte româneşti”. Preşedintele a spus că nu este la curent că miniştrii de externe UE au condiţionat începerea negocierilor pe marginea unui nou acord cu Moldova prin renunţ area la vizele pentru cetăţenii români.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T