CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN: Tinerilor nu le este frică aşa cum crede Papuc

Membri şi simpatizanţi ai Organizaţiei de tineret a Alianţei „Moldova Noastră” (AMN) au organizat vineri, 26 iunie un flash-mob în faţa Ministerului Afacerilor Interne.
Info-Prim Neo, 26 iunie 2009, 12:43

2009-06-26/12:28/ Chisinau (IPN) Aceştia au purtat pancarte cu mesaje gen: „Jos Mafia”, „Jos Dictatura”, „Jos Tortura”, „Nu intimidaţi poporul”, transmite Info-Prim Neo.

„Suntem aici pentru că suntem solidari cu protestele ce se fac în toată lumea astăzi de ziua torturii (Ziua internaţională a sprijinului victimelor torturii – n.r.). De la ministerul de interne cerem: Jos tortura, Jos dictatura”, a spus Alexandrina Robu, participantă la acţiune.

„Tinerii din AMN îşi exprimă sprijinul pentru persoanele ce au avut de suferit aici în Moldova în urma evenimentelor din 7 aprilie, dar şi, în general, ne exprimăm solidaritatea cu toate persoanele ce au avut de suferit în urma tratamentului inuman. Moldova a fost condamnată de CEDO de mai multe ori pentru folosirea forţei fizice sau a presiunilor morale şi psihologice asupra anumitor cetăţeni”, a declarat Leonid Bujor, candidat pe lista AMN, membru al Biroului politic al partidului.

Bujor a mai spus că scopul acestui flash-mob „este de a demonstra domnului Papuc (Gheorghe Papuc, ministrul afacerilor interne – n.r.) că tinerii nu au frică, aşa cum consideră el”. „Sperăm foarte mult că reprezentanţi structurilor de forţă, în cadrul campaniei alegerilor anticipate vor da dovadă de mai multă corectitudine decât în cazul alegerilor ordinare”, a adăugat Bujor.

Acţiunea a durat 10 minute. Tinerii au fluierat şi au strigat: „Jos tortura”, „Jos dictatura”.

Ministerului Afacerilor Interne nu a făcut declaraţii.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T