CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Membrii PSD din teritoriu continuă să părăsească rîndurile formaţiunii

Marţi, despre decizia lor de a pleca din partid a anunţat întreaga organizaţie teritorială din Hînceşti (peste 400 de persoane) şi 10 persoane din organizaţia teritorială Străşeni.
INFOTAG, 30 iunie 2009, 16:22

 

Chişinău, 30 iunie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, în declaraţia organizaţiei teritoriale Hînceşti se menţionează că "decizia privind părăsirea PSD a fost solicitată de membrii organizaţiei imediat după declaraţia dlui Braghiş privind soluţionarea diferendului transnistrean prin dare în arendă altui stat".

"Nu am dat curs acestor solicitări în speranţa că dl Braghiş va anunţa public că această declaraţie a fost o greşeală, fapt care ne-ar fi permis să păstrăm organizaţia. Însă, am văzut că dl Braghiş s-a limitat doar la nişte aluzii in-explicite privind această iniţiativă", se spune în document.

Un alt motiv invocat de autorii declaraţiei este faptul că "conducerea partidului continuă să promoveze o politică internă lipsită cu desăvîrşire de democraţie şi transparenţă, aprobă strategii şi decizii fără perspectivă pentru formaţiune".

"La fel sîntem dezamăgiţi de participarea conducerii partidului la evenimentele din 7 aprilie, deoarece membrii de rînd ai PSD sînt adepţii statalităţii Republicii Moldova şi categoric împotriva actelor de vandalism şi lovituri de stat", se mai spune în documentul citat.

În linii mari, aceleaşi argumente se conţin şi în declaraţia membrilor PSD din Străşeni.

"Considerăm că conducerea PSD-ului promovează o politica inconsecventă care nu reprezintă valorile şi interesele membrilor de partid. Dimpotrivă, această politica nu face altceva, decît să devalorizeze toate principiile social-democraţiei în Moldova. Nu dorim să justificăm în continuare în faţa alegătorilor comportamentul inadecvat al conducerii partidului care lipseşte PSD-ul de orice perspectivă politică şi părăsim rândurile partidului", se spune în declaraţie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T