CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PPR nu va participa la alegeri

Partidul Popular Republican (PPR) anunţă că nu va participa la alegerile parlamentare din 29 iulie, transmite Info-Prim Neo.
Info-Prim Neo, 1 iulie 2009, 17:14

2009-07-01/14:01/ Chisinau (IPN) „Am discutat cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi cu Alianţa „Moldova Noastră” pentru a-şi susţine necondiţionat în alegeri, pentru a susţine o listă comună a acestora, însă am primit răspuns negativ. Am înţeles că partidele politice extraparlamentare nu au scopuri comune”, a declarat miercuri, 1 iulie, la o conferinţă de presă Nicolae Andronic, preşedintele formaţiunii.

Andronic spune spune că nu a negociat şi cu Partidul Liberal (PL), deoarece PPR se află în proces de judecată cu primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL. Formaţiunea îl acuză pe acesta că iar fi luat ilegal sediul.

„Nu văd pentru ce ar trebui să-l schimbăm pe Vladimir Voronin cu Dorin Chirtoacă, care nici el nu respectă legea”, a declarat Nicolae Andronic.

Lide rul PPR este de părere că, în formulă actuală, nici una din formaţiunile politice nu este capabilă să rezolve problemele societăţii, iar după alegerile din 29 iulie climatul politic nu se va schimba.

„Campania electorală a divizat societatea în comunişti şi anticomunişti. În aceste condiţii, electoratul trebuie să decidă ce să facă”, a spus preşedintele PPR. El s-a arătat sceptic privind şansele opoziţiei să obţină mai multe voturi decât la scrutinul din aprilie.

La 5 aprilie PPR a participat pe listele Uniunii Centriste din Moldova, care nu a trecut pragul electoral.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T