CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Patru membri ai filialei PCRM din Sângera au aderat la PDM

Patru din 13 membri ai filialei Partidului Comuniştilor din orăşelul Sîngera au decis să părăsească formaţiunea şi să adere la partidul Democrat din Moldova.
INFOTAG, 1 iulie 2009, 17:32

Chişinău, 1 iulie ( INFOTAG ). La conferinţa de presă de miercuri de la INFOTAG, sociologul Veaceslav Bîstriţchi, ex-membru PCRM, a spus că a decis să plece din PCRM, deoarece totdeauna l-a susţinut pe Marian Lupu, care recent a părăsit formaţiunea.


"În campania electorală anterioară am muncit foarte mult în Sîngera şi PCRM a acumulat cel mai mare procent de pînă acum - 32%. Noi am muncit pentru că ştima că Marian Lupu va fi înaintat la funcţia de Preşedinte al ţării, dar nu a fost aşa. Acest lucru a dezamăgit foarte mulţi membri ai acestei formaţiuni", a menţionat el.

În opinia sa, plecarea lui Lupu din PCRM va prejudicia această formaţiune în viitoarele alegeri cu cel puţin 10% din voturi.

"Mulţi membri ai PCRM îl admirau pe Marian Lupu, care este un politician distins şi deştept, şi acum mai mulţi vor vota pentru el, chiar dacă poate oficial nu vor anunţa că pleacă din PCRM. De altfel, mulţi se tem să facă public acest lucru", a specificat el.

Un alt membru a PCRM ce a plecat la PDM, Silvia Pîrgaru, campionaă naţională la karate, profesoară în Sîngera, a spus că "a rămas foarte dezamăgită că PCRM nu promovează tineretul şi nu doreşte ca ţara să se dezvolte.

Ex-membrii PCRM au lansat un apel către electorat, prin care îi îndeamnă să voteze pentru PDM şi pentru Marian Lupu, care va aduce concilierea naţională.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T