CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN consideră că democraţii "au obligaţiunea de a salva patria de comunişti"

Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) consideră că democraţii "au obligaţiunea de a salva patria de comunişti". O declaraţie în acest sens a făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul AMN, Serafim Urechean.
INFOTAG, 1 iulie 2009, 18:56

AMN CONSIDERĂ CĂ DEMOCRAŢII "AU OBLIGAŢIUNEA DE A SALVA PATRIA DE COMUNIŞTI"

Chişinău, 1 iulie ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, el a menţionat că, în opt ani de guvernare, "comuniştii au compromis democraţia şi au instaurat în ţară dictatura".

Serafim Urechean consideră că PCRM a prejudiciat imaginea şi interesele Moldovei în plan extern şi, în context, i-a acuzat de faptul că, neîndeplinirea la un nivel înalt a Planului individual de acţiuni RM-UE, "a tergiversat procesul de negociere a unui nou Acord dintre RM şi UE".

El a mai menţionat că Moldova a stabilit un nou record, aflîndu-se de 14 ani sub monitorizarea Consiliului Europei, deoarece are mari restanţe la capitolul reformarea procuraturii, reformarea organelor de drept etc.

Liderul AMN a mai amintit şi de faptul că Moldova a pierdut la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) sub 200 de dosare şi a achitat despăgubiri de circa 300 mil. lei.

"Pe rol la CEDO se află alte 1820 de dosare împotriva Moldova, iar suma despăgubirilor pe care va trebui să le plătească Moldova va fi de miliarde de lei", a menţionat Serafim Urechean.

În opinia sa, guvernarea comunistă "este cea mai coruptă guvernare de la 1990 încoace" şi i-a acuzat pe comunişti de privatizarea ilegală a mai multor obiective importante, printre care: hoteluri, sanatorii etc.

"A fost o jăcmăneală totală a cetăţenilor, care a condus la aprofundarea sărăciei. Iată de ce este de datoria noastră să scăpăm ţara de comunişti", a spus liderul AMN.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
the_best, 2 iulie 2009, 12:36
Mai aveti sa faceti atata analizaa? mai bine faceticeva concret ptr tara asta
kirra, 2 iulie 2009, 12:23
Dak devine stapan Urechean pe Moldova, o sa fie rau de tot...
canavarro, 2 iulie 2009, 11:54
Urechean nu are altceva ce face, mai bine s-ar apuca de treaba, ca prea mult vorbeste, pe deasupra ink fara sens...
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T