CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Conducerea PL cheamă alegătorii să participe la scrutin

Partidul Liberal (PL) face apel către cetăţenii RM să participe la scrutinul anticipat din 29 iulie „pentru a elibera R. Moldova de comunism”.
Info-Prim Neo, 1 iulie 2009, 19:15

2009-07-01/12:55/ Chisinau (IPN) Liderii formaţiunii au declarat miercuri, 1 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă ţinută în aer liber, că alegerile de la sfârşitul lunii vor fi un test de maturitate politică pentru cetăţeni, transmite Info-Prim Neo.

„Oamenii vor trebui să aleagă între libertate şi dictatură. Azi RM este într-o situaţie similară cu cea din perioada sovietică, când toţi lucrau pentru un singur partid”, a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu. Acesta a îndemnat alegătorii „să pună capăt dictaturii comuniste”, întrucât aceasta „a acapart toate structurile statului”.

Acelaşi mesaj a fost transmis şi de vicepreşedintele PL, Corina Fusu. Ea a acuzat reprezentanţii Partidului Comuniştilor (PCRM) de „incapacitatea de a dialoga cu societatea”, de faptul că ̶ 2;ignoră îndemnurile organismelor europene” şi că, din cauza sărăciei, cetăţenii R. Moldova sunt plecaţi peste hotare.

Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL, a declarat că independenţa R. Moldova nu se datorează nicidecum PCRM. „PL are 4 deputaţi în primul Parlament al RM care au votat pentru independenţa şi suveranitatea acestei ţări, pe când comuniştii au fost atunci împotrivă ca această declaraţie să fie semnată”, a menţionat acesta. El a mai spus că PL merge „de la om la om, din casă în casă, din sat în sat pentru a spune oamenilor adevărul despre 7aprilie”.

Potrivit membrului Biroului Permanent al PL, Ana Guţu, formaţiunea pe care o reprezintă vede suveranitatea şi independenţa RM ca elemente care asigură dialogul inclusiv cu minorităţile etnice şi religioase din RM. Este o replică la acuzaţiile lansate recent de PCRM, conform cărora PL, alături de alte formaţiuni din opoziţie, nu ar respecta drepturile minorităţilor din R. Moldova.

În acelaşi context vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru, a chemat alegătorii la vot din numele „părinţilor rămaşi fără copii, copiilor rămaşi fără părinţi, a celor bătuţi şi torturaţi de guvernarea comunistă”.

Ion Hadârcă, numărul 11 pe lista PL, a spus că „PCRM îşi trăieşte zile numărate”.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
kirra, 2 iulie 2009, 13:11
Chirtoaca mai bine s-ar apuca sa faca ordine la primarie, nu sa umble prin campanii
canavarro, 2 iulie 2009, 13:03
Bravo, mai mari prostii nici poate declara Opozitia noastra
the_best, 2 iulie 2009, 12:52
Mihai Ghimpu mai bine arinvata istorie. Ca el nu stie ce-a fost la 22 iunie 1941
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T