CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Deputaţi din primul Parlament cheamă alegătorii să voteze unul din trei partide parlamentare de opoziţie

Un grup de peste 50 de deputaţi din primul Parlament al RM cheamă alegătorii să voteze la 29 iulie pentru Partidul Liberal (PL), Partidul Liberal Democrat (PLDM) sau Alianţa „Moldova Noastră” (AMN).
Info-Prim Neo, 2 iulie 2009, 15:06

2009-07-02/09:12/ Chisinau (IPN) Într-o declaraţie comună aceştia condamnă „regimul autoritar Voronin (Vladimir Voronin, preşedintele în exerciţiu al R. Moldova – n.r.)”, transmite Info-Prim Neo.

Semnatarii declaraţiei spun că autorităţile actuale se fac vinovate de criza politică, economică şi morală din Moldova şi susţin acţiunile opoziţiei parlamentare de a nu vota un şef de stat comunist.

„PLDM, PL şi AMN au demonstrat, în pofida presiunilor comuniste, verticalitate şi respect pentru alegători şi n-au oferit lui Vladimir Voronin şansa să perpetueze un regim autoritar şi antipopular”, se spune în declaraţie.

Deputaţii primului Parlament fac apel către „oamenii de bună credinţă”, „toţi cei care împreu nă cu noi au dobândit independenţa Republicii Moldova şi au apărat-o în cele mai dificile momente ale istoriei noastre moderne” să nu voteze Partidul Comuniştilor.

În acelaşi timp, semnatarii nu agrează faptul că „partidele care n-au trecut pragul electoral şi implicit au dăruit comuniştilor 11 mandate prin redistribuire se aventurează iarăşi în alegeri, făcând jocul comuniştilor”. „Îndemnăm alegătorii sa nu acorde nici un vot pentru partidele care în alegerile anterioare au demonstrat incapacitatea de a accede în legislativ”, mai spun primii deputaţi, care cheamă aceste formaţiuni să-şi revadă decizia de a participa la scrutin.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T