CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Andrei Popov: PDM are şanse

"Partidul Democrat din Moldova (PDM) poate deveni în viitorul legislativ chiar şi a doua formaţiune parlamentară ca pondere".
INFOTAG, 3 iulie 2009, 17:21

Chişinău, 3 iulie ( INFOTAG ). De această părere este fostul director al Asociaţiei pentru Politică Externă (APE), numărul patru la funcţia de deputat pe lista PDM.

La conferinţa de presă susţinută vineri la INFOTAG, Popov a spus că în viitorul Parlament nu va exista o forţă dominantă.

"Formaţiunile de centru, cum este PDM, mereu sînt mai avantajate în negocieri. Eu cred că noi vom avea un cuvînt greu de spus la alegerea candidaţilor la funcţiile importante în stat", a specificat el.

Andrei Popov a spus că şi-a dat demisia din funcţia de director APE.

"Aş fi putut degreva pe perioada campaniei electorale, dar eu nu pot aşa. Am decis să mă dedic în totalitate politicii. Probabil că onestitatea nu este cea mai bună calitate în politică, dar eu voi fi totdeauna corect şi sincer", a precizat candidatul la funcţia de deputat.

El a spus că a decis să adere la PDM, deoarece se regăseşte cel mai bine în ideile promovate de acest partid, în special după venirea lui Marian Lupu la conducerea formaţiunii.

"În perioada 7 aprilie - 10 iunie am avut mai multe întîlniri cu Marian Lupu şi am înţeles că avem aceleaşi viziuni şi principii. Sînt convins că decizia lui Marian Lupu de a pleca din PCRM a fost una independentă şi asumată. Sînt sigur că el nu este proiectul cuiva, aşa cum se vorbeşte", a precizat Andrei Popov.

El este sigur că PDM, condus de Marian Lupu, nu va avea soarta Uniunii Centriste din Moldova, condusă de ex-premierul Vasile Tarlev, care la alegerile din 5 aprilie a acumulat sub 3% din sufragii.

"PDM condus de Marian Lupu este ceva total diferit de UCM. Căci Marian Lupu a venit cu o echipă nouă, tînără, bine pregătită şi, astfel, formaţiunea este una renovată. De altfel, cred că politicienii care se asociază cu viitorul şi nu cu trecutul au şanse de a se realiza în politică", a specificat proaspătul politician.

El a precizat că PDM este un partid de centru-stînga şi este firesc ca şi electoratul său principal să vină din aceste zone, dar şi din rîndul celor 40% care nu au participat la alegerile precedente.

"Noi dorim să oferim electoratului o alternativă. Dacă nu ar exista o formaţiune de centru cum este PDM, în actuala campanie lupta s-ar fi dus între Partidul Comuniştilor şi ce cele trei formaţiuni liberale, iar societatea ar fi fost şi mai scindată. PDM va fi o alternativă pentru cei care nu se regăsesc în rîndurile formaţiunilor de stînga şi dreapta. În această campanie electorală opţiunea nu este între bine şi rău, între statalişti şi unionişti, ci între trecut şi viitor. Cred că PDM şi liderul Marian Lupu se asociază cu viitorul şi poate să contribuie la întoarcerea oamenilor încrederii în viitor ", a mai menţionat Popov.

INFOTAG precizează: Andrei Popov s-a născut în anul 1973. În 1994 a absolvit facultatea de jurnalism la Universitatea Bucureşti, în 1996 - facultatea relaţii internaţionale la Academia de Studii Politice din Bucureşti, în 2003 - masterat în securitate internaţională la Centrul pentru politică de securitate din Geneva. În perioada 1997 - 2001 a lucrat la ambasada R. Moldova la Washington, în 2001-2004 - la Ministerul Afacerilor Externe, şef direcţie securitate internaţională şi reprezentantul MAE la negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrian. În perioada 2004 - 2009 a activat în calitate de director executiv al APE.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T