CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PL cere demisia lui Vladimir Voronin

Partidul Liberal (PL) cere demisia şefului statului şi altor oficiali de rang înalt, ca urmare a rezultatelor expertizei morţii lui Valeriu Boboc.
Info-Prim Neo, 3 iulie 2009, 17:49

2009-07-03/14:49/ Chisinau (IPN) Tânărul de 23 de a fost reţinut de poliţie pe motiv că ar fi participat la protestele violente din 7 aprilie. A murit câteva ore mai târziu. Expertiza repetată, de această dată a unui legist european, demonstrează că tânărul s-a stins în urma loviturilor în zona gâtului şi a cutiei toracice, care au provocat un stop cardiac.

„După confirmarea oficială a faptului că Valeriu Boboc a fost omorât,
Partidul Liberal cere demisia ministrului de interne, cel al sănătăţii, a procurorului general, a primului-ministru, a preşedintelui comisiei pentru elucidarea evenimentelor din 7 aprilie şi a preşedintelui statului”, se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Aceste persoane au provocat, prin subdiviziunile pe care le conduc, moartea lui Valeriu Boboc, a declarat vineri, 3 iul ie, într-o conferinţă de presă vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Expertiza internaţională, realizată la trei luni după decesul lui Valeriu Boboc, a demonstrat că acesta a fost omorât în bătaie de poliţie în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în noapte de 7 spre 8 aprilie, a declarat primarul capitalei, care şi-a suspendat activitatea în această funcţie pe durata campaniei electorale.

„S-a ştiut din prima clipă că Valeriu Boboc a fost omorât în bătaie. Un expert european a constatat ceea ce se ştia de la bun început, dar nu s-a recunoscut de comunişti: Valeriu Boboc a fost omorât în bătatie de poliţie la ordinul guvernării comuniste”, a declarat Dorin Chirtoacă, precizând că tânărul nu participat la manifestările din 7 aprilie. Vicepreşedintele PL a făcut trimitere la declaraţiile martorilor care au spus că Valeriu Boboc a venit în piaţă seara târziu.

„Dacă au minţit în cazul Boboc, nu cumva au minţit şi în cazul ale gerilor, şi în cazul devăstării Preşedinţiei şi a Parlamentului. Şi nu cumva apare adevărul în toate cazurile?”, a întrebat retoric Chirtoacă. PL cere anchetă internaţională pentru elucidarea cazurilor celorlalţi tineri decedaţi după 7 aprilie.

Directorul Centrului de medicină legală, Andrei Pădure, a confirmat că există rezultatele expertizei medico-legală repetate. „Sunt deja rezultatele în cazul dat, dar legea nu permite să le fac publice. Acest lucru poate fi făcut doar de procurorul care instrumentează cazul. Rezultatele se află la procuror”, a declarat pentru Info-Prim Neo Andrei Pădure. Pe de altă parte, Ion Matuşenco, procurorul care instrumentează cazul, susţine că rezultatele expertizei medico-legale nu au ajuns la procuratură şi nu poate spune nimic în acest sens.

PG a comunicat iniţial că Valeriu Boboc a decedat în urma unei intoxicaţii cu o substanţă necunoscută. Corpul tânărului a fost exhumat la 15 iunie pentru expertiză m edico-legală repetată.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T