CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Verificare on-line a listelor de alegători la Chişinău

Primăria municipiului Chişinău lansează un nou serviciu on-line de verificare a listelor de alegători pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie.
Info-Prim Neo, 7 iulie 2009, 11:34

2009-07-07/10:43/ Chisinau (IPN) Cetăţenii cu drept de vot, care au viză de domiciliu sau reşedinţă în oraşul Chişinău, pot verifica dacă au fost incluşi în lista alegătorilor, accesând rubrica „Verifică lista electorală!”, pe pagina oficială a Primăriei: www.chisinau.md. Pentru aceasta, alegătorii trebuie să completeze fişierul respectiv şi să introducă numărul buletinului de identitate.

Dacă recent persoana şi-a schimbat viza de domiciliu, buletinul de identitate sau alte date personale, aceasta poate solicita modificarea datelor în listele electorale, completând on–line un formular. Modificările vor fi introduse în listele electorale timp de 2 zile, se spune într-un comunicat remis de serviciul de presă al Primăriei.

Alegătorii care nu cunosc adresa secţiei un de vor vota în ziua alegerilor din 29 iulie 2009, pot consulta rubrica „Află unde să votezi!”. Selectând sectorul şi adresa domiciliului, cetăţenii vor putea determina uşor numărul secţiei de votare, localul, adresa şi numărul de telefon al Biroului electoral.

Datele pot fi consultate până la 24 iulie 2009 cu posibilitatea de a opera modificări şi completări în listele electorale. Începând cu data de 14 iulie 2009, alegătorii pot verifica listele şi la secţiile birourilor electorale şi preturilor de sector.

Locuitorii oraşului Chişinău care nu au acces la reţeaua Internet, pot verifica dacă au fost incluşi în lista alegătorilor, apelând următoarele numere de telefon: 20-17-08, 20-17-09

Proiectul este realizat de către Primăria municipiului Chişinău, Pretura sectorului Centru, cu susţinerea Fundaţiei Soros Moldova.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T