CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

MF: Nu există datorii la plata salariilor în sfera bugetară

În anul curent nu există datorii la plata salariilor în sfera bugetară, a declarat viceministrul finanţelor, Nina Lupan, la şedinţa Guvernului. Ea a menţionat că există doar "anumite reţineri pentru luna iunie, care vor fi achitate în iulie, inclusiv plata concediului".
INFOTAG, 7 iulie 2009, 16:16

Chişinău, 7 iulie ( INFOTAG ). Potrivit viceministrului, există cazuri cînd mijloacele transferate de organele centrale sînt reţinute de direcţiile financiare la nivel local sub pretextul că este necesară "acumularea sumei întregi care trebuie transferată primăriilor".


Primul ministrul Zinaida Grecianîi a cerut Ministerului Finanţelor să desfăşoare un control strict privind îndeplinirea obligaţiunilor faţă de bugetari şi să prezinte săptămînal informaţia despre achitarea salariilor.

"Autorităţile publice locale trebuie să acumuleze mijloace astfel, încît să-şi execute obligaţiunile nu numai din sumele transferate din bugetul de stat", a subliniat premierul.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T