CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM: Actualul guvern nu trebuie să recite versuri, ci să plece

„În condiţii de criză actualul guvern nu trebuie să recite versuri şi să facă campanie electorală, dar să-şi dea seama că e timpul să plece”, a declarat marţi, 7 iulie, într-o conferinţă de presă candidatul pe lista Partidului Liberal Democrat (PLDM), Veaceslav Ioniţă.
Info-Prim Neo, 7 iulie 2009, 16:25

2009-07-07/14:22/ Chisinau (IPN) El a spus că PLDM este conştient de condiţiile de guvernare ce-i revin după 29 iulie, create de comunişti, şi că are un program de acţiuni viabil, transmite Info-Prim Neo.

Declaraţiile au fost făcute după ce luni, 6 iulie, candidatul pe lista Partidului Comuniştilor (PCRM), Igor Dodon, l-a citat într-o conferinţă de presă pe Eminescu. Acesta a spus că „e uşor a scrie versuri, când nimic nu aia spune”, referindu-se la capacităţile de guvernare ale oponenţilor politici.

La conferinţa de marţi, 7 iulie, candidaţii PLDM, economiştii Veaceslav Ioniţă şi Veaceslav Negruţă, au prezentat principalele direcţii de acţiune anticriză din programul PLDM de gu vernare a R. Moldova pentru perioada 2009-2013.

Modificarea Legii bugetului 2009, renegocierea preţurilor (în scădere) la resursele energetice importate, implicarea masivă a antreprenorilor prin eliberarea de vize multiple ce va accelera exporturile, atragerea resurselor de la organismele internaţionale, reducerea taxei pe valoare adăugată – acestea sunt unele din direcţiile de acţiune anticriză anunţate de PLDM.

Potrivit lui Negruţă, un grup de experţi internaţionali a evaluat programul de guvernare al PLDM cu nota „7” din 10, programul PCRM fiind apreciat cu „0”.

„Guvernarea comunistă este un sinonim al crizei economice din R. Moldova”, a spus Veaceslav Ioniţă. „Guvernarea actuală confundă ţara cu bugetul, astfel încât se implementează un know-how de strangulare a agenţilor economici. Aceştia trebuie să achite impozite, chiar dacă nu au bani să achite salariile. Este vorba despre o creditare a guver nului”, consideră Ioniţă.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T