CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Tinerii liberali protestează în faţa CEC

Organizaţia de tineret a Partidului Liberal (PL) cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să prelungească pînă la 24 iulie termenul de depunere a declaraţiei de votare la locul aflării.
INFOTAG, 8 iulie 2009, 17:52

Chişinău, 8 iulie ( INFOTAG ). Despre aceasta se spune într-un apel al PL transmis miercuri la CEC.

După cum transmite INFOTAG, tinerii au mai organizat un miting în faţa CEC, unde scandau "Vrem să votăm!". Circa 50 de persoane ţineau placarde cu inscripţiile "Ciocanu (secretarul CEC - "I") nu permite studenţilor să voteze!", "Peste 50 mii de tineri ar putea fi lipsiţi de dreptul de a vota!", "Vrem să votăm acasă!", "Votul este dreptul constituţional!", "Nu împiedicaţi tinerii să meargă la vot!".

Ei s-au adresat personal secretarului CEC Iurie Ciocan cu cererea de a da un răspuns cît mai rapid la solicitarea lor.

"Noi vom examina cererea la şedinţa CEC şi vom oferi un răspuns bazat pe Codul Electoral", a spus Ciocan.

Secretarul CEC le-a dăruit tinerilor liberali două exemplare ale Codului Electoral, "pentru studierea minuţioasă a legislaţiei".

Tinerii au declarat că vor ieşi la miting pînă ce nu or primi un răspuns satisfăcător.

"Comuniştii adoptă legi doar în favoarea lor şi nu se gîndesc la tineri. Mulţi dintre noi nu au reuşit să depună declaraţii la locul de şedere, deoarece se aflau în sesiune", a spus preşedintele organizaţiei de tineret a PL, Ion Bargan.

INFOTAG precizează: CEC a stabilit termenul de depunere a declaraţiilor de şedere pînă la 26 iunie. Altfel, ei vor trebui să voteze la secţia de votare unde îşi au reşedinţa temporară, adică la cămine.

 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T