CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Sergiu Banari nu va candida

El a declarat că a decis să participe în această campanie electorală cu echipa sa "în calitate de voluntari anticomunişti, care vor explica alegătorilor adevărul despre protestele din 6 şi 7 aprilie".
INFOTAG, 8 iulie 2009, 17:55

Chişinău, 8 iulie ( INFOTAG ). Consilierul municipal de Bălţi Sergiu Banari, ex-candidat independent în alegerile parlamentare din 5 aprilie, îşi cheamă alegătorii să nu voteze nici într-un caz pentru Partidul Comuniştilor, Partidul Democrat, Partidul Popular Creştin Democrat şi Partidul Social-Democrat, dar să opteze pentru Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat sau Alianţa "Moldova Noastră".


El a menţionat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, că PL, PLDM şi AMN sînt unicele formaţiuni care reprezintă cu adevărat opoziţia în Republica Moldova.

"Întrucît o bună parte din alegătorii mei sînt vorbitori de limbă rusă, îmi permit să fac apel către minorităţile naţionale de a nu se lăsa amăgiţi de miturile lansate de comunişti, potrivit cărora partidele de opoziţie pledează pentru unirea cu România şi nu respectă drepturile şi cultura etniilor minoritare din Republica Moldova. Aşa cum aceste partide pledează sincer pentru integrare în UE, unde respectarea drepturilor omului şi promovarea diversităţii etnice sînt valori fundamentale, sînt sigur că în cazul în care PLDM, AMN şi PL vor ajunge la guvernare nu vor avea de suferit cu nimic etincii ruşi, ucraineni, bulgari, găgăuzii, polonezii, evreii, romii, beloruşii, armenii şi alte comunităţi etnice care locuiesc în ţara noastră", a spus Sergiu Ban ari.

El a declarat că, împreună cu alte 300 de persoane din echipa sa, a decis să participe în această campanie electorală "în calitate de voluntari anticomunişti, care vor explica alegătorilor adevărul despre protestele din 6 şi 7 aprilie, precum şi despre pericolul pentru ţara noastră din partea comuniştilor şi a clonelor sale politice".

"Sperăm că după alegerile din 29 iulie ţara noastră va scăpa de teroarea comunistă, iar la 30 iulie vom putea săune "Bună dimineaţa, Moldova!", a declarat Sergiu Banari.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T