CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

MarianLupu: Voronin nu trebuie să pretindă la nici o funcţie de conducere

Ex-preşedintele Parlamentului Moldovei, Marian Lupu, lider neformal al partidului Democrat (PD), consideră că preşedintele în exerciţiu Vladimir .
INFOTAG, 9 iulie 2009, 17:42

Chişinău, 9 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri seara la o întîlnire cu bloggerii din Moldova.


"Dacă vrem schimbări, atunci preşedintele în exerciţiu Vladimir Voronin nu trebuie să pretindă la nici una din cele trei funcţii de conducere din ţară - de preşedinte de preşedinte al Parlamentului şi de prim-ministru. Aceasta este o axiomă", a spus Lupu.

El a menţionat că "Voronin a făcut multe lucruri bune pentru Moldova, însă a creat şi o mulţime de probleme".

"Nu voi vorbi despre aceasta, să nu trecem la persoană. Spun doar că după alegerile din 5 aprilie Voronin a devenit preşedintele Parlamentului şi a făcut tot posibilul pentru ca să transfere centrul de conducere în Parlament. Acest lucru nu este corect, aşa cum nu este corectă şi personificarea puterii în Moldova", a subliniat noul lider al PD.

El a spus că deputaţii PD "în nici un caz nu vor vota candidatul la funcţia de preşedinte propus de Partidul Comuniştilor de la guvernare".

"Indiferent dacă PD va înainta sau vreun nu candidat pentru această funcţie, noi nu vom vota un candidat comunist", a spus Lupu.

El a mai declarat că nu vrea "să ajungă preşedintele ţării cu orice preţ".

"Dacă Partidul Comuniştilor va avea majoritatea parlamentară (52 din 101 deputaţi - "I"), atunci eu nici nu voi accepta să candidez la funcţia de preşedinte. Nu văd vreun sens, deoarece în acest caz majoritatea parlamentară va forma Guvernul, iar preşedintele nu are influenţă asupra cabinetului de miniştri", a menţionat Lupu.

După cum a relatat anterior INFOTAG, Lupu s-a retras din Partidul Comuniştilor înainte de alegerile parlamentare anticipate, cînd opoziţia din Parlament a blocat alegerea preşedintelui. Fostul speaker, care a fost unul din liderii de influenţă ai PCRM, este primul pe lista candidaţilor pentru deputaţi din partea PD.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T