CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Coaliţia 2009, îngrijorată de modul în care este reflectată campania electorală

Coaliţia pentru Alegeri Libere şi Corecte - Coaliţia 2009 îndeamnă radiodifuzorii implicaţi în mediatizarea alegerilor parlamentare anticipate să adopte în practica lor de reflectare a campaniei electorale standarde profesionale de corectitudine.
Info-Prim Neo, 9 iulie 2009, 17:51

2009-07-09/17:31/ Chisinau (IPN) O altă recomandare îi revine Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), pentru ca să reacţioneze prompt la încălcările admise de radiodifuzori, transmite Info-Prim Neo cu referire la un comunicat de presă al Coaliţiei 2009.

„Având în vedere importanţa ce revine mass-media ca sursă de informare, în particular în campaniile electorale, Coaliţia 2009 îndeamnă radiodifuzorii din R. Moldova să asigure în serviciile lor de programe şi pe întreaga durată a procesului electoral pluralismul de opinii şi echilibrul politico-social, atât de necesare unei informări adecvate a cetăţeanului de natură să-l determine la o alegere conştientă şi calificată”, se spune în comunicatul Coaliţi ei 2009.

Recomandările au fost făcute în baza îngrijorărilor legate de modul în care instituţiile audiovizualului din R. Moldova reflectă campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 2009. Primele trei săptămâni de campanie demonstrează un evident partizanat politic practicat de unele posturi TV prin intermediul programelor de ştiri şi emisiuni.

„Programul de actualităţi „Mesager”, continuă manipularea opiniei publice, transformând principalul program informativ al zilei într-un spaţiu de propagandă a realizărilor guvernării, a mesajelor partidului de guvernământ şi de denigrare a opoziţiei”, remarcă Coaliţia 2009 despre radiodifuzorul public.

Totodată aceasta a constatat că o serie de posturi TV, printre care NIT, N4, precum şi RENTV – Omega şi MIR, prezintă realităţile în perioada campaniei electorale în mod distorsionat după o formulă simplistă: puterea şi partidul de guvernământ simboli zează întruchiparea binelui, demn de susţinere din partea alegătorilor, iar opoziţia – întruchiparea răului ce trebuie condamnat şi penalizat în cadrul alegerilor anticipate.

„Tăcerea şi inactivitatea manifestată de CCA în procesul de observare şi monitorizare a comportamentului radiodifuzorilor în campania electorală echivalează cu iresponsabilitate şi denotă complicitatea acestuia cu contravenienţii audiovizuali”, concluzionează Coaliţia 2009.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T