CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Tarlev dezvăluie "miturile comuniştilor"

Partidul Social Democrat (PSD) şi Uniunea Centristă din Moldova (UCM) au criticat "miturile şi minciunile debitate de Partidul Comuniştilor".
INFOTAG, 9 iulie 2009, 19:24

Chişinău, 9 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PSD, Dumitru Braghiş, şi liderul UCM, Vasile Tarlev, au spus că "comuniştii cer membrilor săi să vorbească numai de bine despre perioada guvernării lor".


Potrivit lui Tarlev, unul din mituri este "că comuniştii au majorat pensiile şi salariile".

"Pensiile şi salariile le majorează nu PCRM, ci statul, şi nu din contul banilor de partid, ci din impozitele cetăţenilor. Fiecare formaţiune politică aflată la guvernare este obligată să majoreze pensiile şi salariile", a spus Tarlev.

Potrivit ex-premierului, după alegerile din 5 aprilie salariile s-au redus cu 40%, deşi comuniştii spun că salariile cresc.

"Pentru a obţine un număr mare de voturi, înainte de alegeri comuniştii au majorat pensiile cu 18%, salariile cu 20%, iar după alegeri salariul unui lector la universitate a constituit nu 2500, ci 1500 lei", a spus el.

În opinia lui Braghiş şi a lui Tarlev, liderul Partidului Democrat Marian Lupu este un proiect al comuniştilor, deoarece "refuză să se unească cu politicienii de centru, ceea ce este extrem de important la momentul de faţă".

Printre miturile comuniste, centriştii au mai numit integrarea europeană, modificarea ideologiei de partid a PCRM, lipsa crizei economice în Moldova înainte de alegerile de la 5 aprilie şi au promis că lista va continua la următoarea conferinţă de presă.

INFOTAG precizează: La alegerile din 29 iulie PSD şi UCM vor participa pe lista comună a PSD în raport de 50/50 cu sloganul "Nu extremismului şi fărădelegii!".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T