CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PLDM doreşte dezbateri şi în limba rusă

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să oblige compania publică "Teleradio-Moldova" să organizeze dezbateri electorale şi în limba rusă.
INFOTAG, 10 iulie 2009, 15:59

Chişinău, 10 iulie ( INFOTAG ). Despre aceasta a comunicat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Tănase, prim-vicepreşedintele PLDM.

După cum relatează agenţia INFOTAG, el a declarat că doar astfel opoziţia îşi va putea promova mesajele şi punctul de vedere în rîndurile vorbitorilor de limbă rusă.

Alexandru Tănase a acuzat comuniştii şi presa pe care ei o controlează de faptul că dezinformează vorbitorii de limbă rusă, că dezbină societatea pe principii etnice şi că, prin acţiunile lor, au dat startul mai multor manifestări xenofobe.

El a prezentat fotografii ale unor inscripţii pe pereţi unor edificii din Chişinău, pe care scrie "Защитим Родину от молдован" (Să ne apărăm Patria de moldoveni).

"Oare acesta a fost scopul comuniştilor şi al presei lor - să dezbine societatea pe principii etnice?! Dacă e aşa, şi l-au atins", a declarat Alexandru Tănase.

Vitalie Nagacevschi, deputat PLDM, a declarat că instigarea la ură pe principii etnice este o infracţiune penală, prevăzută în Codul Penal.

El a declarat că procuratura ar fi trebuit să se autosesizeze asupra acestor cazuri de manifestări xenofobe şi să demareze ancheta de rigoare.

Totodată, Vitalie Nagacevschi este sceptic vizavi de faptul că procuratura poate fi obiectivă, "deoarece e încadrată în campania electorală". El susţine că procuratura reacţionează doar atunci cînd trebuie să salveze imaginea guvernării şi nimic mai mult.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
basarab, 10 iulie 2009, 21:56
Desigur "trebue" si-n limba rusa, deoarece nu-i deajuns rusificata tzara. Eu am ramas socata vizitind Moldova dupa un timp indelungat in strainatate. Am crezut ca sunt in Rusia si nu in Moldova.In anii -80 noi studentzii de la Institutul Pedagogoc Tiraspol, ne luptam cu rusificarea. Era practic o batalie pentru o limba materna in tzara Moldava, dar daca in -90 se mai vorbea limba materna pai acum e rusa la putere. Rusine pentru totzi moldovenii care nu-si mai vorbesc limba tzarii, si mai vor si politica sa fie intr-o limba straina. Rusii nu au decit sa-nvete limba tzarii in care traesc. Atunci vor intzelege si ei gustul adevarat al piinii pe care o maninca ,si poate vor incepe sa pretzuiasca pamintul Moldav.
moldovar, 10 iulie 2009, 17:29
Da, de acord si nu numai la Moldova 1, ci si la NIT, N4, Discutiile pe teme etnice sunt o capcana pentru opozitie. Temele principale ar trebui sa fie: situatie economica, saracia, lipsa de perspective in conditiile disolutiei institutiilor statului, adica practic distrugerea lor si uzurparea puterii. Iata cine sunt antistatalistii. Toate acestea trebuie scoase in vileag, in caz contrar se diminueaza sansele de redresare si europenizare
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T