CăutareSr
2 decembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

AMN spune că Moldtelecom ar fi impusă să cumpere o companie de telefonie mobilă falimentară

Conducerea Alianţei „Moldova Noastră” (AMN) spune că preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, impune compania de telefonie cu capital de stat „Moldtelecom” SA să cumpere, „la preţ fabulos şi dubios”, operatorul de telefonie mobilă „Eventis”, care este în prag de faliment.
Info-Prim Neo, 13 iulie 2009, 17:32

Conducerea Alianţei „Moldova Noastră” (AMN) spune că preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, impune compania de telefonie cu capital de stat „Moldtelecom” SA să cumpere, „la preţ fabulos şi dubios”, operatorul de telefonie mobilă „Eventis”, care este în prag de faliment.

„Este o afacere dubioasă care, odată înfăptuită, ar putea afecta inclusiv cei peste 7 mii de angajaţi ai Moldtelecom-ului. În plus, Moldtelecom are propriul operator de telefonie mobilă, care supravieţuieşte cu greu în condiţiile crizei mondiale”, a declarat Urecheanu luni, 13 iulie, într-o conferinţă de presă, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit liderului AMN, Voronin impune operatorul naţional să dea 100 mln de dolari pe „Eventis”, deşi compania costă de 3-4 ori mai puţin, în condiţiile actualei crize economice. „Angajaţii Eventis nu şi-au ridica t de 6 luni salariile”, a declarat Urecheanu, precizând că deţine aceste informaţii de la angajaţi ai Moldtelecom-ului din mai multe raioane.

Mai mult, liderul AMN spune că fostul director de la Moldtelecom, Gheorghe Ursachi a fost demis recent din funcţia sa pentru că „este un patriot al neamului şi nu şi-a permis această corupere”. A fost înlocuit cu Vitalie Iurcu, fost director la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care pune deja în aplicare solicitarea şefului statului, a mai spus preşedintele AMN.

Potrivit lui Urecheanu, tranzacţia i-ar fi impusă lui Voronin de anumite cercuri de interese din Rusia, şi nu neapărat de către oficiali moscoviţi. Pe de altă parte, Urecheanu nu exclude că această tranzacţie ar putea fi o condiţie pentru ca Moldova să beneficieze de creditul de 500 mln dolari promis de Rusia, în cadrul ultimei vizite a lui Vladimir Voronin la Moscova.

Directorul general al SA „Moldtelecom” Vitalie Iurcu s-a arătat nedumerit de afirmaţiile lui Serafim Urecheanu şi a declarat că acestea sunt nişte invenţii care nu au nimic comun cu adevărul. Într-o declaraţie remisă agenţiei acesta spune că „afirmaţiile au caracter politic şi urmăresc un singur scop: de a dezinforma opinia publică”.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T