CăutareSr
19 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

MAE se retrage din cursa electorală

Mişcarea Acţiunea Europeană a anunţat luni, 13 iulie, că se va retrage din cursa electorală pe final de campanie.
Info-Prim Neo, 13 iulie 2009, 18:00

2009-07-13/11:16/ Chisinau (IPN) Formaţiunea îşi propune să participe la toate dezbaterile, la care va promova ideea debarcării puterii comuniste de la putere, a spus într-o conferinţă de conferinţă de presă liderul MAE, Anatol Petrencu, transmite Info-Prim Neo.

„Am luat această decizie pentru a nu dispersa voturile, pentru a nu rupe din voturile partidelor de opoziţie”, a declarat Petrencu, precizând că MAE nu doreşte nimic în schimb, „nici locuri pe liste, nici alte avantaje politice”.

El a subliniat că MAE şi-ar fi dorit participarea la alegeri pe o listă naţională, formată din partide de opoziţie, şi şi-a exprimat regretul că acest deziderat nu a fost îndeplinit.

Anatol Petrencu a mai spus că MAE va încerca să convingă electoratul indecis să facă o alegere corectă, va promova un mesaj foarte clar anticomunist şi-şi v a îndemna susţinătorii să aleagă unul din partidele parlamentare de opoziţie.

Preşedintele MAE a demonstrat afişele electorale ale formaţiunii, cu sloganele: „Moldova, trezeşte-te”, „Moldova, exprimă-te” şi „Moldova, eliberează-te”.

Despre planurile de viitor ale formaţiunii pe care o conduce, Petrencu a spus: „timpul MAE va veni, cu siguranţă, începând cu alegerile locale din 2011, când îşi propune să obţină 8 la sută din voturile alegătorilor”.

La scrutinul din 5 aprilie Mişcarea Acţiunea Europeană a acumulat 1,01% din voturi, în condiţiile unui prag electoral de 6%. Pe listele MAE au candidat şi reprezentanţi ai PNL şi PNR.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T