CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Vice-preşedintele raionului Căuşeni a părăsit PPCD

Vice-preşedintele raionului Căuşeni din partea Partidului Popular Creştin Democrat Nicolae Bîrlădeanu, cavaler al rodinului "Şetafn cel Mare" a anunţat luni că pleacă din PPCD şi aderă la partidul Social Democrat din Moldova.
INFOTAG, 13 iulie 2009, 18:11

Chişinău, 13 iulie ( INFOTAG ). La conferinţa de presă susţinută la "INFOTAG" Nicolae Bîrlădeanu a spus că este extrem de dezamăgit de prestaţia PPCD.


"Am crezut că după 5 aprilie va fi organizată o şedinţă în care se va discuta de ce nu a trecut pragul electoral o formaţiune, care cîndva lupta împotriva Partidului Comuniştilor şi poate ar fi trebuit să fie făcute anumite modificări la nivelul conducerii PPCD. Nimic nu s-a făcut şi eu am decis să devin membru al PSD. Cred că această formaţiune are cel mai bun program anticriză şi poate aduce un aport serios la guvernarea ţării", a precizat Bîrlădeanu.

El a spus că a fost ademenit de toate partidele parlamentare, partidele de dreapta.

"Totuşi mă regăsesc cel mai bine la PSD. Ştiu că şi alţi membri ai filialei PPCD din Căuşeni, care numără peste 400 de membri, mă vor urma pe mine. Pentru moment am venit singur să îmi anunţ retragerea din rîndurile PPCD, nici măcar conducerea formaţiunii respective nu am informat-o", a specificat Bîrlădean.

El a îndemnat electoratul să voteze pentru partidele anticomuniste şi nici într-un caz pentru Partidul Comuniştilor sau partidul Democrat.

"PDM este un proiect comunist. Eu am aderat la PSD deoarece mi s-a promis că formaţiunea este anticomunistă. De altfel, şi Vasile Tarlev, liderul Uniunii Centriste din Moldova, care este candidat pe lista PSD, a declarat că este anticomunsit", a concretizat el.

În alegerile din 5 aprilie, 2009 - PPCD a acumulat în Căuşeni peste 6% din sufragii, iar PSDM - peste 3%. La nivel de ţară nici una din cele două formaţiuni nu a trecut pragul electoral de 6%.

"INFOTAG" precizează: Tot astăzi PPCD a lansat un comunicat de presă în care anunţă excluderea lui Nicolae Bîrlădeanu din rîndurile formaţiunii pentru comportament "imoral şi degradant".Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T