CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Tinerii liberali au organizat un flash-mob

Circa 20 de tineri, membri ai Partidului Liberal (PL), au desfăşurat miercuri un flash-mob, în faţa Ministerului Săntăţii (MS), prin care au cerut responsabililor perfecţionarea sistemului de sănătate.
INFOTAG, 15 iulie 2009, 18:14

Chişinău, 15 iulie ( INFOTAG ). După cum transmite INFOTAG, acţiunea s-a desfăşurat sub genericul "Vaccinul anticomunist". Asfel, protestatarii, care purtau tricouri de culoare roşie şi albastră, avînd inserate pe spate probelemele şi soluţiile necesare sistemului sănătăţii, şi-au aplicat vaccine simbolice.


Potrivit, liderului Organizaţiei de Tineret a PL, Sergiu Boghean, acţiunea s-a desfăşurat în faţa MS, deoarece funcţionarii de aici sînt responsabili de elaborarea legilor concrete în domeniul sănătăţii.

"Instituţiile medicale de la sate duc lipsă acută de cadre medicale, iar tinerii care absolvesc facultatea de medicină nu vor să lucreze la sate, deoarece nu sînt stimulaţi şi nu li se oferă condiţii decente de activitate", a spus Boghean.

El a menţionat că instituţiile medicale din Moldova nu sînt dotate cu echipamentul necesar şi medicamente, pentru ca medicii să poată acorda asistenţa medicală necesară pacienţilor.

"Unica soluţie de a reînvia medicina la sate este dotarea instituţiilor medicale cu echipament necesar şi stimularea tinerilor specialişti prin îndemnizaţii şi legi de protecţie", a specificat Mihai Paşcovschi, membru PL.

El a spus că dacă Moldova doreşte să se integreze în UE, sistemul de sănătate trebuie să fie perfecţionat de urgenţă.

"Pentru a preveni morbiditatea în Moldova, statul ar trebui să creeze centre regionale de diagnostic dotate cu medicamente şi echipament adecvat, iar poliţa de asigurare medicală să acopere toate necesităţile beneficiarului", a încheiat Paşcovschi.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T