CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

MAE a spus „Povestea unui erou” în faţa Spitalului de Urgenţă

Chisinau (IPN) Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE) a lansat joi, 16 iulie, broşura „Povestea unui erou”, despre viaţa lui Valeriu Boboc, tânărul care a murit în urma violenţelor din 7 aprilie.
Info-Prim Neo, 16 iulie 2009, 16:39

2009-07-16/13:33/ Prezentarea a avut loc în faţa Spitalului de Urgenţă din capitală, unde, potrivit MAE, a fost găsit trupul neînsufleţit al tânărului, transmite Info-Prim Neo.

„Acest tânăr nu a fost indiferent faţă de ceea ce s-a întâmplat pe 7 aprilie în Piaţa Marii Adunări Naţionale. A fost un simplu protestatar şi nu a aruncat cu pietre în sediile celor două clădiri. A murit un tânăr care trebuia să-şi crească copilul şi să se bucure de viaţă, dar n-a fost să fie”, a spus liderul MAE, Anatol Petrencu.

Politicianul a acuzat actuala guvernare că ar fi vinovată de moartea lui Valeriu Boboc şi a criticat regimul comunist pentru „că nu a tras pe nimeni la răspundere până acum pentru această crimă”. „Cei care au aplicat violenţa în acea zi se plimbă printre noi fără ca să ne dăm seama de acest lucru”, a spus Petrencu.

Broşura conţine poze din arhiva familiei Boboc şi va fi împărţită doritorilor să-l cunoască pe acest tânăr brav, a spus Anatol Petrencu.

MAE spune că va înainta un demers către conducere pentru ca 7 aprilie să fie declarată zi de doliu în Moldova.

Petrencu a îndemnat alegătorii la 29 iulie să voteze „pentru Valeriu Boboc”, adică „împotriva comunismului”.

Mişcarea Acţiunea Europeană a anunţat că la sfârşitul campaniei electorale se va retrage din cursă în favoarea partidelor liberale cu şanse să acceadă în legislativ – PL, PLDM şi AMN, dar până atunci va participa la dezbateri electorale la care va încerca să convingă oamenii să voteze pentru „a da jos comunismul”.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T