CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PDM: in lipsa conditiilor democratice, legitimitatea alegerilor parlamentare va fi pusa sub semnul intrebarii

PDM a difuzat o declaratie in care se arata "profund ingrijorat de evolutiile in sfera mass-media si modul in care institutiile media controlate de partidul de guvernamint manipuleaza opinia publica si distorsioneaza realitatile".
INFOTAG, 8 decembrie 2008, 17:05

Chisinau, 8 decembrie ( INFOTAG ). In conditiile in care actuala guvernare nu ofera conditii egale pentru toti competitorii politici, legitimitatea alegerilor parlamentare din 2009 va fi pusa sub semnul intrebarii - considera Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Dupa cum relateaza agentia INFOTAG, formatiunea a difuzat o declaratie in care se arata "profund ingrijorat de evolutiile in sfera mass-media si modul in care institutiile media controlate de partidul de guvernamint manipuleaza opinia publica si distorsioneaza realitatile".

Potrivit documentului citat, "institutiile mass-media publice, oficial deetatizate, continua sa manipuleze si sa dezinformeze cetatenii, oferind in exclusivitate suport mediatic actualului partid de guvernamint, opozitia fiind privata de orice acces la televiziunea si radioul publice". "PDM a atentionat de mai multe ori asupra necesitatii existentei in Republica Moldova a unei mass-media libera si corecta care sa asigure o reflectare echidistanta a campaniei electorale din 2009. PDM a declarat anterior ca actuala stare de lucruri ar putea anula practic legitimitatea alegerilor parlamentare din 2009", se spune in declaratie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T