CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Primele nereguli în listele de alegători

Apar primele nereguli în procesul de votare. Un exemplu este cel de la secţia de votare 27, de pe strada Cuza Vodă 34/2, unde un alegător a depistat că în apartamentul lui, mai trăieşte conform listei de alegători, încă o persoană.
Jurnal de Chişinău, 29 iulie 2009, 10:35

„La noi în apartament sunt înscrise trei persoane, însă când am venit azi să votez, am depistat că mai trăieşte încă una”, a declarat Svetlana Cotur pentru JURNAL. „Mai straniu este faptul că seria buletinului avea doar şapte cifre, în loc de opt”, spune femeia. „Când am întrebat preşedintele secţiei de votare, aceasta mi-a spus că este problema mea”, a adăugat Cotur.

Ala Carp, preşedintele secţiei de votare a spus pentru JURNAL că este al doilea caz depistat de la deschiderea secţiei de vot. „Însă cred că vor mai fi asemena cazuri”, afirmă Carp. „Noi aici la secţia de votare nu putem face nimic, ei trebuie să sune la primărie şi să rezolve singuri problema”, conchide preşedintele secţiei de votare. (jurnal.md)
 Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T