CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Alegătorii participă activ la alegeri

Alegătorii dau dovadă de o participare activă la alegerile parlamentare anticipate. Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a spus că la ora 11.00 la alegeri au participat circa 11% din alegători.
INFOTAG, 29 iulie 2009, 12:30

Chişinău, 29 iulie ( INFOTAG ). Potrivit lui, la această oră la alegeri au participat 280,2 mii de persoane, inclusiv 12,46 mii pe listele suplimentare. Cea mai mare rată de participare a fost înregistrată în raionul Donduşeni - 17,8%, cea mai mică fiind în Chişinău - 8,3%.


În listele cu alegători au fost incluse 2 605 879 de persoane cu drept de vot. Pentru ca alegerile să fie declarate valide este suficient ca o treime dintre acestea să participe la vot. Decizia în cauză a fost luată de Parlament după alegerile din 5 aprilie, cînd au participat peste 57% din alegători.

Corespondenţii INFOTAG, care miercuri dimineaţa s-au aflat la diferite secţii pentru a vota, au observat o participare activă a alegătorilor. La mai multe secţii de votare erau cozi şi trebuia de aşteptat 10-15 minute pentru a vota. În opinia observatorilor, se aşteaptă ca după amiază alegerile parlamentare anticipate să poate fi declarate că au avut loc.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T