CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Incident electoral la Ungheni

Un autocar ce urma să se deplaseze, în dimineaţa zilei de 29 iulie, de la Ungheni spre Chişinău, pentru a-i transporta pe studenţii ungheneni cu viză în capitală, ca să-şi exercite dreptul de vot, a fost deteriorat de persoane necunoscute.
DECA-press, 29 iulie 2009, 17:04

Cu autocarul respectiv urmau să se deplaseze la Chişinău 38 de tineri, unii dintre ei trebuiau să voteze pentru prima oară în viaţă.

Potrivit proprietarului autocarului, Iurie Zaharia, în ajun, la ora 15.57, a fost contactat de reprezentanţii unui concurent electoral care au şi comandat autobuzul, iar peste trei ore, la 18.51, l-a telefonat un angajat al poliţiei rutiere din Ungheni, care l-a „sfătuit” să se abţină, pe data de 29 iulie, de orice deplasare la Chişinău, căci, în caz contrar, ar putea avea neplăceri.

Astăzi dimineaţă, la ora 7.40, Iurie Zaharia şi-a găsit autocarul cu numerele de înmatriculare smulse, cu două roţi sparte pe lateral, astfel că acestea nu mai pot fi reparate. Acesta a apelat poliţia rutieră, dar nici un reprezentant al acesteia nu a venit, până la ora 13.30, să investigheze cazul, motivând că sunt implicaţi în campania electorală.

Iurie Zaharia a depus o plângere la Comisariatul raional de poliţie, alta – la Procuratura raională.

Despre acest caz au fost sesizaţi observatorii OSCE la Ungheni.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T