CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Rata participării la vot se apropie de 50%

49,2% dintre alegători au votat până la ora 19.00. Cei mai activi rămân locuitorii din raionul Basarabeasca (63%), urmaţi de alegătorii din Dubăsari (59,7%).
Info-Prim Neo, 29 iulie 2009, 20:08

2009-07-29/19:57/ Chisinau (IPN) La polul opus, cu 44%, este UTA Găgăuzia. În Chişinău au votat deja mai mult de 50% dintre persoanele cu drept de vot, transmite Info-Prim Neo.

Iurie Ciocan, secretarul CEC, a spus că la această oră rata de participare este similară celei de la scrutinul din 5 aprilie.

Referindu-se la procesul de votare din stânga Nistrului, Ciocan a menționat că alegătorii nu întâmpină probleme.

În China secția de votare a fost deja închisă, în legătură cu diferența fusului orar.

Pe parcursul zilei la CEC au parvenit mai multe plângeri din partea observatorilor. „Deocamdată aceste plângeri se fac în baza unor presupuneri. Câteva dintre acestea sunt examinate de către membrii CEC. La următoarea ședință vom lua decizii pentru fiecare caz”, a spus secretarul CEC.

Primele rezultate preliminare ale alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie vor fi anunțate la ora 23.00.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T