CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Rezultatele finale ale scrutinului din 29 iulie vor fi anunţate vineri

Rezultatele finale ale scrutinului din 29 iulie vor fi anunţate vineri, 31 iulie. După procesarea a 98,3% din buletine de vot, joi (ora 10.00), PCRM rămâne în topul preferinţelor alegătorilor cu 45,1% din sufragii. Urmează PLDM – cu 16,4% din voturi, PL – 14,4%, PD – 12,6% şi AMN – 7,4%.
Info-Prim Neo, 30 iulie 2009, 12:56
 

2009-07-30/11:31/ Chisinau (IPN) PSD şi PPCD au acumulat câte 1,9% din voturi, iar Partidul Ecologist „Alianţa Verde” – 0,4%, a anunţat la o conferinţă de presă preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Eugeniu Ştirbu.

Transformate voturile în mandate, PCRM ar avea 48 de deputaţi în legislativ, PLDM – 17, PL – 15, PDM – 13 şi AMN – 8.

Nu au fost încă prelucrate în totalitate rezultatele secţiilor de votare de peste hotare, cele din Dubăsari şi Străşeni. Secţiile de votare de peste hotare urmează să prezinte rezultatele alegerilor la CEC timp de 48 de ore de la încheierea proced urii de vot.

Conform Codului electoral, CEC este obligată să anunţe rezultatele finale ale alegerilor după 96 ore de la închiderea secţiilor de votare. După ce Comisia Electorală Centrală va transmite rezultatele la Curtea Constituţională, instanţa are la dispoziţie 10 zile pentru a se pronunţa asupra validităţii alegerilor.

Pagina electronică alegeri.md, care furnizează informaţii actualizate despre rezultatele alegerilor parlamentare, a fost supusă unor atacuri de tip hacker noaptea trecută. Problemele au fost rezolvate. Sistemul de stocare a rezultatelor electorale nu a avut de suferit, a mai spus Eugeniu Ştirbu.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T