CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Cele 4 partide democratice au semnat documentul de constituire a Coaliţiei de guvernare şi purced la dialog cu PCRM

Cei patru lideri au precizat, totuşi, că nu vor merge pe cale numirii unui preşedinte tehnocrat.
Text - Info-Prim Neo, Video - privesc.eu, 8 august 2009, 18:28

PLDM, PL, PDM şi AMN au semnat documentul de constituire a Coaliţiei de guvernare „Alianţa pentru Integrarea Europeană”. Urmează o a doua etapă, de dialog cu PCRM, transmite Info-Prim Neo.

„Imediat după revenirea partenerilor noştri din vacanţă, vom începe un dialog cu ei. Altă cale nu există”, a spus sâmbătă, 8 iulie, la o conferinţă de presă Marian Lupu, preşedintele PDM, care a subliniat importanţa unui dialog cumpătat, la nivel de cultură politică europeană.

„Este vorba despre dialog cu PCRM, nu despre negocieri”, a precizat liderul AMN, Serafim Urecheanu şi a adăugat: „Nu vom negocia cu ei la capitolul „funcţii”.

„Cred că ei vor oferi nu 8 voturi (care nu-i ajung coaliţiei pentru alegerea şefului statului – n.r.), dar 48, pentru că îşi iubesc mai mult patria, decât noi, reieşind din declaraţiile lor electorale”, a spus preşedintele PL, Mihai Ghimpu. < br>
Coaliţia de guvernare şi-a propus să realizeze 5 obiective majore: 1. restabilirea statului de drept; 2. depăşirea crizei social-economice şi asigurarea creşterii economice; 3. descentralizarea puterii şi asigurarea autonomiei locale; 5. reintegrarea teritorială a R. Moldova; 5. integrarea europeană a R. Moldova şi promovarea unei politici externe echilibrate, consecvente şi responsabile.

În scurt timp va fi prezentat şi un program de guvernare comun, având la bază principiile enunţate în documentul privind constituirea „Alianţei pentru Integrarea Europeană”.

Liderii coaliţiei de guvernare nu au anunţat încă cum vor împărţi funcţiile. „Când vom discuta despre funcţii, vom preciza şi cine va fi persoana pe care o vom susţine la funcţia de şef al statului”, a declarat Vlad Filat, preşedintele PLDM. Cei patru au precizat, totuşi, că nu vor merge pe cale numirii unui preşedinte tehnocrat.

La alegerile parlamentare anti cipate din 29 iulie, PLDM, PL, PDM şi AMN au obţinut împreună 53 de mandate. Noua coaliţie de guvernare poate alege preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul, cu 51 de voturi, nu însă şi preşedintele ţării, care este ales doar cu 61 de voturi.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T