CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Analiştii politici admit ideea că alianţa democratică ar putea găsi o soluţie pentru alegerea preşedintelui ţării

Cele trei partide au împreună 53 de mandate, dar pentru alegerea noului şef al statului sînt necesare 61 de voturi.
INFOTAG, 11 august 2009, 12:11

Igor Boţan, director executiv al Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), a menţionat luni seara, în cadrul emisiunii "În Profunzime" de la postul de televiziune "PRO-TV-Chişinău", că "soluţia pentru alegerea preşedintelui ţării ar putea veni de la cercurile de business din zona comuniştilor".

Potrivit lui, "aici contează şi abilitatea de comunicare a actualilor lideri ai opoziţiei".

Vasile Botnaru, directorul biroului "Europa Liberă" de la Chişinău, a declarat că "unii deputaţi de frunte din partea PCRM ar putea discuta pe hol despre faptul că "neînlocuitul" şi "atotputernicul" Vladimir Voronin ar fi cazul să se retragă".

El a fost susţinut de Igor Boţan, care a declarat că "PCRM este partidul unui singur om".

"Astfel, dacă Voronin ar părăsi viaţa politică, Partidul Comuniştilor nu va mai avea şansa să revină la guvernare, deoarece comuniştii nu mai au un lider politic pe potriva lui Vladimir Voronin", a menţionat analistul.

Analistul politic Petru Bogatu a declarat că, la moment, comuniştii privesc evenimentele politice dintr-o parte, încercînd să-şi construiască o strategie de viitor.

"PCRM este ca un magazin, cu de toate, ca un supermarket, dar care a dat faliment şi acum caută să adopte măsuri de precauţie pentru a depăşi criza în care se află", a spus el.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T