CăutareSr
18 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

CC va examina în aceeaşi şedinţă şi contestaţiile opoziţiei, şi validarea rezultatelor alegerilor

La serviciul de presă al CC, în adresa Curţii, pe lîngă demersul CEC, au parvenit două sesizări de la PL şi AMN şi o sesizare a PPCD.
INFOTAG, 11 august 2009, 18:38

Curtea Constituţională (CC) va examina în cadrul aceleaşi şedinţe, la 14 august, şi contestaţiile partidelor de opoziţie privind încălcările admise în alegeri şi procedura de atribuire a mandatelor, dar şi demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind validarea rezultatelor scrutinului din 29 iulie.

La serviciul de presă al CC, în adresa Curţii, pe lîngă demersul CEC, au parvenit două sesizări de la Partidul Liberal (PL) şi Alianţa "Moldova Noastră" (AMN) şi o sesizare a Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD).

Primele două formaţiuni nu sînt de acord cu procedura de atribuire a mandatelor de deputat şi consideră că ar trebui să le revină cîte un mandat în plus. În prezent, PL îi revin 15 mandate, iar AMN - şapte. Cele două partide s-au adresat anterior la Curtea de Apel şi Curtea Supremă de Justiţie, dar ambele instanţe au considerat că problema ţine de competenţa CC.

PPCD consideră că în alegerile din 29 iulie s-au comis mai multe încălcări şi cere renumărarea voturilor. Creştin-democraţii consideră că doar renumărarea voturilor va exclude suspiciunile privind fraudarea alegerilor.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T