CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Alianţa pentru integrare europeană pledează pentru reducerea numărului de ministere

Reprezentanţii celor patru partide nu au spus ce ministere vor fi lichidate sau comasate, precum nu au menţionat nici dacă vor fi constituite careva ministere noi.
INFOTAG, 12 august 2009, 11:47

Coaliţia de guvernămînt - "Alianţa pentru integrare europeană", constituită de către Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Liberal (PL), Partidul Democrat (PD) şi Alianţa "Moldova Noastră" (AMN), pledează pentru reducerea numărului de ministere în noul Guvern, care, în prezent, constituie 16.

Declaraţii în acest sens reprezentanţii celor patru partide au făcut în cadrul unei şedinţe comune marţi seara. Totodată, ei nu au spus ce ministere vor fi lichidate sau comasate, precum nu au menţionat nici dacă vor fi constituite careva ministere noi.

Unica cifră concretă în acest sens a fost oferită de prim-vicepreşedintele AMN, Veaceslav Untilă, care a menţionat că numărul ministerelor ar trebui să fie maximum 12.

Mihai Godea, prim-vicepreşedintele PLDM, a declarat că ar putea fi redus şi numărul comisiilor parlamentare, care, în prezent, este de 10.

"Discutăm despre cîte comisii vom avea în Parlament, care va fi titulatura acestora şi competenţele exacte", a declarat el.

Mihai Godea nu a exclus că funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, "instituită în mod ilegal", va dispărea.

El a fost susţinut şi de Ana Guţu, deputat PL, care a declarat că reducerea numărului comisiilor parlamentare este necesară, "pentru ca nu toate au o activitate eficientă".

Pentru reducerea numărului de ministere şi comisii parlamentare s-a pronunţat şi reprezentantul PD, ex-ministrul economiei şi comerţului Valeriu Lazăr.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T