CăutareSr
25 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Şeful staff-ului electoral al PPCD: Vrem să ştim unde au dispărut 4 040 buletine de vot

Reprezentanţii PPCD au spus că vor prezenta vineri, 14 august, la Curtea Constituţională toate dovezile şi argumentele juridice, pentru ca procedura de renumărare a voturilor să fie admisă.
Info-Prim Neo, 13 august 2009, 18:27

Procesele verbale ale alegerilor parlamentare anticipate, prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) la solicitarea Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), confirmă neregulile depistate în teritoriu, a declarat joi, 13 august, într-o conferinţă de presă Radu Buşilă, reprezentant PPCD la CEC.

Potrivit PPCD-iştilor, în 19 raioane, inclusiv UTA Găgăuzia, s-a depistat un plus de 447 buletine de vot, iar în 11 regiuni, inclusiv în mun. Chişinău - un minus de 4 040 buletine de vot. Numai în 5 raioane buletinele de vot s-au întors la CEC în acelaşi număr în care au fost trimise birourilor secţiilor de votare, transmite Info-Prim Neo.

„Dacă aceste 4 040 de buletine au dispărut, înseamnă că au fost falsificări, iar Parlamentul care urmează să fie ales, nu are o legitimitate", a spus reprezentant PPCD la CEC. El a precizat că în municipiul Chişinău s-a depistat cea mai mare lipsă de buletine de vot, 3 329.

„Şi în această campanie electorală au fost folosite şmecherii, vrem renumărarea voturilor, să vedem unde au dispărut cele 4 040 buletine de vot şi cine a luat cel mai mult din cele 447 buletine în plus", a spus Dinu Ţurcanu, şeful staff-ului electoral al PPCD.

Reprezentanţii PPCD au spus că vor prezenta vineri, 14 august, la Curtea Constituţională toate dovezile şi argumentele juridice, pentru ca procedura de renumărare a voturilor să fie admisă.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
pavlus, 25 august 2009, 21:58
ppcd trebue sa intelega ca se afla la lada cu gunoi,iar liderul ppcd,tov.rosca care cred ca trebue sa fost pe vremuri informator la kgb,ar trebui cit nui tirziu s-o stearga in rusia.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T