CăutareSr
28 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Dinu Patriciu consideră că este prea puţin probabil ca Ion Sturza să vrea să candideze la funcţia de preşedinte al Moldovei

Patriciu aduce drept argument principal rangul şi situaţia actuală a lui Sturza, care în ultimii doi ani a condus de facto grupul de companii Rompetrol Group.
INFOTAG, 13 august 2009, 18:30

Cunoscutul om de afaceri din România, miliardarul Dinu Patriciu, consideră că este prea puţin probabil ca partenerul său de afaceri Ion Sturza să vrea să candideze la funcţia de preşedinte al Moldovei.

Surse din preajma businessman-ului au relatat pentru INFOTAG că această afirmaţie este susţinută de cîteva argumente dure.

Potrivit lor, Dinu Patriciu aduce drept argument principal rangul şi situaţia actuală a lui Sturza, care în ultimii doi ani a condus de facto grupul de companii "Rompetrol Group", dirijînd personal relaţiile economice externe ale holdingului.

"În prezent el a încheiat contracte de miliarde de euro, a stabilit contacte, acorduri şi relaţii în întreaga lume, iar ruperea acestora nu este dorită nici de holding, nici de Sturza", menţionează sursele, subliniind că el nu mai este romanticul anilor 90 din secolul XX, ci un om de afaceri destul de prosper de talie internaţională.

Potrivit surselor, al doilea motiv la fel de important este situaţia financiară personală a lui Sturza, din care cauză el prea puţin probabil să fie de acord să lase ceea ce deţine în alte mîini atît timp cît simte şi, mai ales, conştientizează că norocul îi surîde.

"Pentru Sturza este foarte importantă şi activitatea sa filantropică cu care se ocupă în ultimul timp, creînd o fundaţie care îi poartă numele. Cu banii fundaţiei el ajută copiilor dotaţi să obţină studii în Moldova şi în străinătate", au menţionat interlocutorii agenţiei.

Ei consideră că dacă aceste argumente vor fi puse pe acelaşi taler al balanţei, atunci aceasta va fi cu mult mai grea decît talerul presupusului preşedinte.

"Informaţia precum că Sturza este o candidatură potrivită pentru funcţia de preşedinte a apărut şi pentru că în Moldova sînt foarte puţine persoane care au închipuire reală referitor la ce sarcină importantă îndeplineşte el la momentul de faţă", a încheiat una din sursele din preajma lui Dinu Patriciu.

Ion Sturza şi Dinu Patriciu au o afacere prosperă cu compania "Rompetrol Group", condusă de miliardarul român. La sfîrşitul anului 2007 compania "KazMunayGaz" a cumpărat 75% din acţiunile companiei la un preţ de peste 2 mlrd. euro. De această tranzacţie a holdingului s-a ocupat însuşi Ion Sturza.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T