CăutareSr
29 noiembrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

PCRM ar prefera să treacă în opoziţie

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) ar prefera să treacă în opoziţie, decît să provoace alegeri anticipate. O declaraţie în acest sens a făcut, într-un interviu acordat ziarului "Timpul", deputatul comunist Mark Tkaciuk.
INFOTAG, 28 august 2009, 11:52

Chişinău, 28 august ( INFOTAG ). După cum relatează agenţia INFOTAG, el a spus că "e mai bine să fim în opoziţie, dacă nu vom găsi numitorul comun cu celelalte partide" şi a adăugat că "anticipatele ar fi o tragedie pentru RM".


Mark Tkaciuk susţine că PCRM a luat în calcul scenariul trecerii în opoziţie, dar a refuzat să dea detalii.

"Ştim în ce formă şi prin ce mecanisme am putea intra în opoziţie - PCRM nu se agaţă de putere. Dacă nu vom găsi un numitor comun, ne vom transforma în cea mai mare fracţiune, ce-şi va manifesta caracterul în parlament, iar stimata noastră viitoare guvernare va avea de a face cu noi", a declarat el.

Deputatul a evitat s dea un răspuns clar referitor la faptul dacă PCRM ar accepta să ofere democraţilor cele opt voturi necesare pentru alegerea noului şef al statului. "Cei opt se vor găsi numai dacă aşa va decide partidul", a menţionat el.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T