CăutareSr
20 octombrie 2021
Comentarii
Interviuri

Gheorghe Russu

Vice-director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei

Bătuţi de soartă şi de stat

Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism

Au crescut prin case de copii, internate şi şcoli de meserii cu speranţa că va veni cineva să-i ia acasă. Ajunşi la vârsta majoratului, părăsesc aceste instituţii pentru a-şi croi propriul drum în viaţă. La despărţire li se spune că sunt liberi să facă ce vor, că toată lumea e a lor, că totul de acum încolo depinde de ei. Însă ei nu ştiu că dincolo de poarta orfelinatului nu îi aşteaptă nimeni, că strada nu le poate fi casă, iar străinii prieteni. Singura avere a lor la despărţire de educatori şi de colegi sunt cinci mii de lei oferiţi drept indemnizaţie unică şi hainele de pe ei.

Săptămîna în imagini
80_4dff5042440a3
80_4dff5046be87a
125_4dff503a2b7e9

Flash-mob „+1 vot”, pentru mobilizarea votanţilor © Moldova Azi

Comunistii recunosc decizia Coalitiei: i-au trimis lui Ghimpu paza de corp si un Mercedes de serviciu

La scurt timp dupa ce a iesit din sala, seful Serviciului Protectie si Paza de Stat, Igor Bodorin, s-a apropiat de Mihai Ghimpu, oferindu-i serviciile de paza, de care beneficiaza, conform legii, presedintele Parlamentului.
Stirea Zilei, 28 august 2009, 18:24

Proaspatul ales presedinte al Parlamentului si-a intrat deja in rol. Mihai Ghimpu a probat astazi fotoliul de speaker, din care a avut ocazia sa declare sedinta Parlamentului inchisa.

La scurt timp dupa ce a iesit din sala, seful Serviciului Protectie si Paza de Stat, Igor Bodorin, s-a apropiat de Mihai Ghimpu, oferindu-i serviciile de paza, de care beneficiaza, conform legii, presedintele Parlamentului.

Un Mercedes negru, cu numerele de inmatriculare RM P 001, il astepta la intrarea in Palatul Republicii pentru a-l duce la sediul Ministerului Agriculturii - acolo va fi biroul noului speaker, pana cand va fi reparata cladirea Parlamentului, devastata in aprilie.

Intrebat de jurnalisti cum se simte inconjurat de atata grija, Mihai Ghimpu a spus: “Eu sunt liberal, mie imi place liberatea, dar legea este lege”.

Deputatii din Alianta pentru Integrare Europeana au interpretat gestul serviciilor speciale ca o aprobare, de catre comunisti, a faptului ca Mihai Ghimpu a fost ales legal in functie.Comentariile vizitatorilor
Comentarii recente:
Nu exista comentarii la acest material.
Va rugăm să vă autentificaţi pentru a lăsa comentarii.
T